ŽUPANIJA / OZALJ

KAD ĆE RADOVI?

Županijska cesta od Ozlja prema Kamanju dokumentacijski još uvijek nije spremna, rekonstrukciju će sufinancirati Hrvatske ceste

Županijska cesta od Ozlja prema Kamanju dokumentacijski još uvijek nije spremna, rekonstrukciju će sufinancirati Hrvatske ceste

Iz ŽUC-a dodaju kako će nakon završetka navedene dionice, u narednom periodu obnoviti dionicu od Polica Pirišće do Velikog Vrha Kamanjskog

Nakon obnove mosta u centru Ozlja i županijske ceste kroz Podbrežje, u potpisanom sporazumu s Hrvatskim cestama ostala je još jedna investicija koju će financirati po istom modelu. 

Podsjetimo da je navedi sporazum isposlovala još bivša gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić, a njime su se Hrvatske ceste obvezale financirati obnovu prometnica na ozaljskom području, na koje se prebacuje dio prometa s državne ceste u slučaju bilo kakvih ograničenja na D228, kao što je bio to slučaj prilikom obnove starog i izgradnje novog mosta u Gornjem Pokupju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom projektu u sklopu sporazuma je rekonstrukcija dionice županijske ceste 3296 Kamanje (DC228) – Police Pirišće – Ozalj (DC228). Kako napreduju radovi na toj investiciji KAportal je provjerio u Županijskoj upravi za ceste Karlovac.

- Kako govorimo o velikoj gustoći prometa i velikim teretima koji se kreću državnom cestom predložena je dionica kroz Dvorišće Ozaljsko koja je nekada bila glavni pravac i kraća je za 1 km od postojeće iz razloga jer se u mjestu Police Pirišće cesta ne može proširiti, pojašnjavaju za KAportal iz ŽUC-a.

Za navedeno investiciju izrađen je glavni projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste od Dvorišća Ozaljskog do Polica Pirišće koji obuhvaća izradu suvremenog kolnika, ugradnju prometne opreme i gradnju oborinske odvodnje. Rekonstrukcija prometnice proteže se u ukupnoj dužini od 1389 m.

- Do sada za predmetne radove ishođena je lokacijska dozvola, te je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Predmet je na rješavanju u Odsjeku za izvlaštenja Karlovačke Županije, u pitanju su dvije preostale nekretnine koje idu u izvlaštenje, čeka se zakazivanje rasprave i provođenje dokaznog postupka, nakon toga izdavanje rješenja o izvlaštenju. Po provođenju pravomoćnog rješenja, slijedi objedinjavanje svih parcela na trasi buduće ceste u Javno dobro, putem geod. elaborata, pojašnjavaju iz Županijske uprave za ceste Karlovac.

Financijska vrijednost projekta iznosi cca 1,1 milijuna eura. Hrvatske ceste sudjeluju u financijskom dijelu u iznosu od 594 tisuća eura, a Županijska uprava za ceste Karlovačke županije i Grad Ozalj u ostatku vrijednosti. 

Iz ŽUC-a dodaju kako će nakon završetka navedene dionice, u narednom periodu obnoviti dionicu od Polica Pirišće do Velikog Vrha Kamanjskog.

Izdvojeno


Reci što misliš!