ŽUPANIJA / SLUNJ

OPG Turkalj iz Rakovice uzoran primjer samozapošljavanja, vrijednog rada i kvalitetne proizvodnje

OPG Turkalj iz Rakovice uzoran primjer samozapošljavanja, vrijednog
rada i kvalitetne proizvodnje
Župan u posjeti OPG-u Turkalj u Rakovici

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Turkalj iz Rakovica primjer je uspješnog poslovanja OPG-a ali i iskorištavanja sredstava fondova EU i onih koja se pružaju kroz potpore Karlovačke županije.

OGP Turkalj posjetio je župan Damir Jelić u društvu načelnika Općine Rakovica Franje Franjkovića sa suradnicima te se kod domaćina upoznao s radom ove obitelji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Turkalj primarno se bavi mljekarstvom i proizvodnjom kvalitetnih sireva, za koje su dobili više vrijednih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim izložbama. Petar Turkalj je 2015. godine osvojio nagradu za mladu nadu hrvatske poljoprivrede, a obitelj je korisnik kredita iz kreditne linije Karlovačke županije te korisnik županijskih potpora u poljoprivredi.

- Do sada su od Karlovačke županije iskoristili sredstva od 68 tisuća kuna za opremanje sirane, dok su također koristili i sredstva iz EU fondova za nabavku poljoprivredne mehanizacije. U obradi trenutno imaju 75 hektara zemljišta i uzgajaju 50 krava, a svoje proizvode prodaju na kućnom pragu te plasiraju preko trgovina i Nacionalnog parka Plitvička jezera, rečeno je na obilasku gospodarstva.

Petar Turkalj zahvalio je županu Jeliću na potpori, dok je župan istaknuo ovu obitelj kao uzoran primjer samozapošljavanja, vrijednog rada i proizvodnje visokokvalitetnih domaćih proizvoda.

KAportal.hr


Reci što misliš!