ŽUPANIJA / SLUNJ

UREĐENJE GRADA

U Slunju aktualni radovi na uređenju prometnice i novog parkirališta, vrijednost projekta 2,5 milijuna kuna

U Slunju aktualni radovi na uređenju prometnice i novog parkirališta, vrijednost projekta 2,5 milijuna kuna

Sredstva za izgradnju prometnice, parkirališta i pješačkih staza Grad je osigurao u proračunu, no, dio sufinanciranje očekuje i od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

U gradu Slunju započeli su radovi na uređenju prometnice i parkinga u ulici kralja Zvonimira, na površini od 4400 metara kvadratnih. Kako pojašnjavaju iz Grada, navedenim projektom izgradit će se dvosmjerna prometnica širine šest metara, ukupne dužine 115,55 m, koja se na sjeveru spaja na ulicu 14. Domobranske pukovnije, a na jugu na ulicu Petra Svačića.

- Uz kolnik prometnice i neposredno uz nju uređuje se i obostrano parkiralište za osobna vozila, a zapadno od prometnice formirat će se dodatna dvosmjerna parkirališna cesta, s ukupno 119 parkirališnih mjesta od toga šest za osobe s invaliditetom. Istočno od kolnika prometnice, iza parkirališnih mjesta uređuju se biciklistička i pješačka staza, dodaju u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,5 milijuna kuna, koja su osigurana u gradskom proračunu. No, dio sredstva Grad očekuje i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije iz programa održivog razvoja lokalne zajednice. Okončanje projekta i završetak radova planira se za kraj srpnja ove godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!