ŽUPANIJA / SLUNJ

"POKRENI SRCE - SPASI ŽIVOT"

NK Slunj dobio AVD uređaj, Grad se priključio akciji provođenja programa javno dostupne rane defibrilacije

NK Slunj dobio AVD uređaj, Grad se priključio akciji provođenja programa javno dostupne rane defibrilacije
Grad Slunj

Kao preduvjet postavljanju AVD uređaja organiziran je tečaj koji su predstavnici kluba uspješno položili 18. rujna 2023. godine, a potpredsjednik NK Slunj okupljenim sportašima je prikazao način korištenja uređaja

Na igralištu Zubac postavljen je automatski vanjski defibrilator koji je Nogometnom klubu Slunj donirao Hrvatski zavod za hitnu medicinu u sklopu Nacionalnog programa javno dostupne rane defibrilacije "Pokreni srce-spasi život".

Grad Slunj priključio se akciji provođenja programa javno dostupne rane defibrilacije, u sklopu koje je danas postavljen AVD uređaj, odnosno uređaj koji pomaže u slučaju srčanog zastoja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Nogometnog kluba Slunj Ivan Piršić iskazao je zahvalnost HZHM i Gradu Slunju, a gradonačelnica Grada Slunja je uputila i zahvale ravnateljici HZHM.

- Sretna sam što je prepoznata potreba da NK Slunj dobije AVD uređaj, ali od srca se nadam da nikada neće biti upotrebljen, poručila je gradonačelnica. 

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević predstavila je okupljenima AVD uređaj.

- Jednostavan je i prijenosan, te spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek, a srce se zbog električnog šoka ponovno pokreće i život može biti spašen, kazala je ravnateljica.

Kao preduvjet postavljanju AVD uređaja organiziran je tečaj koji su predstavnici kluba uspješno položili 18. rujna 2023. godine, a potpredsjednik NK Slunj okupljenim sportašima je prikazao način korištenja uređaja. 

AVD uređaj u Slunju bit će umrežen u nacionalnu mrežu AVD uređaja u Republici Hrvatskoj.

Izdvojeno


Reci što misliš!