KAportal Cesta na Juranovom brdu u Dugoj Resi je privatno vlasništvo i u lošem je stanju - na red za uređenje može tek kad postane gradska | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Cesta na Juranovom brdu u Dugoj Resi je privatno vlasništvo i u lošem je stanju – na red za uređenje može tek kad postane gradska

foto Google Maps

Jedna prometnica u Dugoj Resi, a vjerojatno i šire, nije ni gradska ni lokalna, već privatna. Riječ je o prometnici u Ulici Dobriše Cesarića, na Juranovom brdu, koja traži hitnu obnovu. Prometovanje njome pravi je izazov, no problem je što se nalazi na privatnoj parceli koja je u vlasništvu tri osobe. Tamošnji stanari traže da im se prometnica uredi, no dok se ne riješe vlasnički odnosi i ne postigne jedinstveni stav, od uređenja neće biti ništa.

Grad Duga Resa je organizirao nekoliko sastanaka pokušavajući riješiti problem vlasništva, a kako bi ulica postala gradska i kako bi se mogla organizirati potrebna rekonstrukcija, no ne ide baš sve po planu.

– Nažalost, svaki sastanak je započeo tako da se nekoliko stanara posvadilo. Zadnji sastanak ipak je bio konstruktivan. Predstavnicima stanara predočena je radna skica i usmeno su se s njom svi složili. Sad bi taj prijedlog, ako još nisu, svi trebali potpisati i potom ćemo pokrenuti postupak kako bi ta prometnica postala gradska, rekao je za KAportal dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

Dodaje da ako stanarima nije u interesu da se ovo riješi –  ne zna kome bi trebalo biti.

– Sudskim putem ne želimo ići i ovo je jedni način da stvar riješimo i to vrlo brzo, zaključio je Boljar koji smatra da bi se cijela zavrzlama uz malo dobre volje mogla riješiti već i do kraja godine.

KAportal.hr

  • Odgovori