KAportal Duga Resa nastavlja ulaganja u informatizaciju škola – Nakon dvije osnovne, informatičku opremu dobila i Srednja škola | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Duga Resa nastavlja ulaganja u informatizaciju škola – Nakon dvije osnovne, informatičku opremu dobila i Srednja škola

Grad Duga Resa opredijelio se za društvo znanja, a bez informatičke opreme danas je nemoguće ostvariti takav cilj. Prošle godine počelo se ulagati u informatizaciju dvije osnovne škole, a sada je vrijednu opremu dobila i Srednja škola.

Podsjetimo, novac za kupnju kompjutora i ostale opreme osigurao je bivši dogradonačelnik, a sada gradski vijećnik dr. Miroslav Furdek koji je radio volonterski, a novac od plaće usmjerio u poboljšanje školskih informatičkih prilika. Do sada je ukupno uloženo 654 tisuće kuna.

Prošle godine OŠ Vladimir Nazor, Ivan Goran Kovačić i Učenički dom dobili su 30 prijenosnih računala, 28 projektora, 29 projekcijskih platna i popratnu opremu.

Srednja škola Duga Resa, u skladu s potrebama koje su iskazali profesori, od sada ima suvremeno opremljeni kabinet za medijske tehničare i grafičke dizajnere. U njemu se nalazi 13 računala, 13 grafičkih tableta, fotokopirni uređaj, pisač, 2 ručna snimača, mikrofon, fotoaparat s objektivom, rasvjeta, 3 stativa, slušalice, akcijska kamera, stabilizator i program za grafičku obradu, ukupno vrijednih 397 tisuća kuna.

Ugovor o preuzimanju ove vrijedne opreme danas su sklopili ravnateljica škole Marija Draganjac, gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar i donator dr. Miroslav Furdek.

Prilikom potpisivanja ugovora dr. Furdek je istaknuo kako ga veseli što će škola ovim darovanjem unaprijediti znanja svojih polaznika, ali i postati atraktivnija za upis novih učenika koji će po završetku obrazovanja imati veća znanja i biti konkurentniji na tržištu rada.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar ovom prigodom osvrnuo se i na letke koji su osvanuli u Dugoj Resi, a u kojima se njega i predsjednika HSS Beljaka kroz mozaik fotografija i zvijezdu petokraku proziva za komunizam i čestita 1999. godina u kojoj je Duga Resa, po mišljenju, za sada nepoznatog, autora ostala.

– Vidim da je za ovaj letak utrošeno puno novca, papir je kvalitetan, ali dizajn je loš. Stoga savjetujem onima koji su ga osmislili da se upišu u našu Srednju školu, informatički se opismene, nauče dizajnirati i radit će kvalitetne letke, jer autor ovog sigurno na tržištu rada nije sposoban dobiti posao – poručio je gradonačelnik Tomislav Boljar.

KAportal.hr

 

  • Odgovori