VIJESTI / KARLOVAC

ZDRAVKO EREMIĆ

Projekt vrijedan 17 milijuna eura opravdao očekivanja, direktor Gradske toplane: Nema više pucanja vrelovoda, ostvarujemo značajne uštede

Projekt vrijedan 17 milijuna eura opravdao očekivanja, direktor Gradske toplane: Nema više pucanja vrelovoda, ostvarujemo značajne uštede

Hoće li ikad zaživjeti da se umjesto plina grijemo na termalne izvore koji postoje u okolici Karlovca, to ćemo znati u skoroj budućnosti.

Projekt obnove vrelovodne mreže u Karlovcu vrijedan je ogromnih 17 milijuna eura i da novac nije osiguran iz fondova Europske unije teško da bi Karlovac u skorijoj budućnosti dobio obnovljenu i modernu vrelovodnu mrežu. 

Direktor Gradske toplane Zdravko Eremić rezultatima koje su postigli novoobnovljenom mrežom pohvalio se i na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća prigodno uz "naručeno" pitanje HDZ-ovog vijećnika Maria Goršića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je rekao, projekt je završio do kraja prošle godine kako je i bilo predviđeno po ugovoru, te je kroz obnovljenih 15,8 kilometara vrelovodne mreže u listopadu započela ogrjevna sezona.

- Energetska ušteda i elaborat su pokazali da smo ostvarili uštede i nešto veće od planiranih. Od početka ogrjevne sezone smanjili smo utrošak za 34,6 posto, dok mjerimo utrošak toplinske energije u plinu koji je gorivo. U ovoj godini ušteda i smanjenje iznosi 17,5 posto, rekao je Eremić.

Građani Karlovca proteklih godina bili su svjedoci čestog pucanja vrelovoda i posljedično hladnih radijatora usred zime, no ove je to ipak bilo drugačije. 

- Vrelovod je prije pucao na sve strane, više ne puca imali jednu jedinu intervenciju kad je jedan priključak puknuo i to na starom dijelu vrelovoda, rekao je direktor. Dodaje da su prije imali i strašno velike gubitke vode, sad su ti gubici smanjeni za 90 posto. 

Sve u svemu, podaci su opravdali investiciju i Karlovčani koji se griju na sustav Gradske toplane imaju kvalitetniju uslugu. Hoće li ikad zaživjeti da se umjesto plina grijemo na termalne izvore koji postoje u okolici Karlovca, to ćemo znati u skoroj budućnosti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!