KAportal Modernizirana spojna cesta Karlovačke i Zagrebačke županije na području grada Ozlja i općine Krašić - uoči Božića puštena u promet | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Modernizirana spojna cesta Karlovačke i Zagrebačke županije na području grada Ozlja i općine Krašić – uoči Božića puštena u promet

Cesta Jezerine (Krašić) – Lović Prekriški (Ozalj)

U ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godini puštena je u promet novouređena spojna cesta koja povezuje sela Jezerine u općini Krašić i Lović Prekriški u gradu Ozlju, a ujedno i Zagrebačku i Karlovačku županiju. Ukupna dužina novouređene asfaltirane ceste iznosi 2,2 kilometara, a vrijednost radova proteže se na gotovo 750 tisuća kuna. Financijska sredstva osigurali su grad Ozalj i općina Krašić uz osobiti doprinos poduzetnika Ivana Žabčića, kojem ovo nije prvi puta da sa svojim financijskim prilogom potpomaže lokalnoj zajednici.

Na svečanom otvorenju prometnice prisustvovao je i vojni biskup u miru mons. Josip Jezerinac rodom upravo iz Jezerina, a koji je ujedno i inicijator ovog projekta.

Načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik, kao i gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić, složni su da će ova prometnica pridonijeti povezivanju kulturnih, vjerskih i turističkih sadržaja Krašića i Ozlja, a samim time i Centra za posjetitelje u Loviću Prekriškom i budućeg Centra duhovne obnove u Jezerinama, odnosno cjelokupne „Doline kardinala“.

KAportal.hr

  • Odgovori