KAportal Najbolja karlovačka tenisačica nakon Amerike brusi formu u rodnom gradu | Karlovački informativni web portal

Najbolja karlovačka tenisačica nakon Amerike brusi formu u rodnom gradu

Adrijana Lekaj i Dario Smojver

Adrijana Lekaj (23) po mnogima najbolja karlovačka tenisačica, a po rezultatima sasvim sigurno završila je godinu i pol školovanja na popularnom sveučilištu Malibu Peperdine u istoimenom gradu svjetski poznatom po seriji „Dva i pol muškarca“, vratila se u rodni grad gdje vrijedno trenira.

Na sveučilištu u Malibu koji se natječe u Prvoj diviziji i čija teniska momčad spada u red 10 najboljih u Zapadnoj konfederaciji karlovačka tenisačica igra važnu i nezamjenjivu ulogu. Nekadašnja 325. igračica WTA rang liste i 321. igračica u parovima izuzetno je zadovoljna svojim studenskim životom u Americi.

– Naša ekipa je vrlo jaka. Trenutno igram na 5. ili 6. poziciji. S obzirom na betonsku podlogu malo sam i korigirala, odnosno prilagodila igru takvoj vrsti podloge. Studenski dani su dosta zahtjevni. Nakon predavanja slijede treninzi i mečevi. Izabrala sam studij sportske medicine jer je to nešto što je novo i popularno, a na našem podneblju još dosta velika nepoznanica. Imam izvrsnog trenera i vrhunske uvjete za trening – započela je razgovor Adrijana.

– Život u Americi je lijep i ima puno dobrih strana. Iskustva koja sam tamo stekla zasigurno su se ugradila u moj karakter i bit će mi dobar putokaz u životu. Ipak kod kuće je najljepše – dodaje najbolja karlovačka tenisačica koja će ljetni odmor iskoristi za naporne treninge i nastup na nekoliko međunarodnih natjecanja u susjednim zemljama.

S obzirom kako igra ne bi nas iznenadilo da nas vrlo brzo razveselim dobrim rezultatima.

  • Dok je u Karlovcu vodi je trener Dejan Gačić, profesionalni trener u Teniskom klubu Karlovac, gledajući kako da joj što više i kvalitetnije „zakomplicira“ teniski život. Odrađuje dva treninga dnevno plus trening fizičke pripreme. Jaki tempo talentirane Karlovčanke nije lako pratiti pa često tijekom dana promijeni i 3 do 4 sparing partnera. Jedan od najboljih karlovačkih veterana iskoristio je tako priliku i ukrstio rekete sa 30 godina mlađom suparnicom.

    – Adrijana je prava cura i sportašica. Trening s njom je istinska uživancija ali i tortura do krajnjih granica i mogućnosti. Udara puno brže i snažnije. Kada usporedim njenu igru prije i poslije Amerike vide se kvalitetni pomaci. Volio bih stalno sparingirati s njom iako je za mene prebrza – rekao je Dario Smojver, nekadašnji karlovački teniski as, danas ponajbolji tenisač veteran.

    KAŠonline

  • Odgovori