KAportal Sukob interesa? Grad Slunj može poslovati s obrtom gradonačelnikove supruge, ali ako Katić svaki put zatraži mišljenje Povjerenstva | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Sukob interesa? Grad Slunj može poslovati s obrtom gradonačelnikove supruge, ali ako Katić svaki put zatraži mišljenje Povjerenstva

Grad Slunj može stupati u poslovne odnose s obrtom 3 M cvjećarnica, u vlasništvu gradonačelnikove supruge, ukoliko u svakom pojedinom slučaju gradonačelnik Jure Katić svaki put zatraži prethodno mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa.

Mišljenje je to Povjerenstva, koje je Katić zatražio navodeći da je njegova supruga vlasnica obrta, u okviru kojeg djeluje i cvjećarnica, jedina na području Slunja i šire okolice, od Karlovca do Korenice, od koje je Grad i prije nabavljao cvijeće, aranžmane, vijence…

Slunjski gradonačelnik Jure Katić

pa ga je zanimalo može li Grad i dalje to činiti, obzirom da bi nabava iz drugih cvjećara donijela dodatne troškove prijevoza.

Povjerenstvo je zaključilo da se i u ovakvim slučajevima, neovisno o tome radi li se o nabavi bagatelne vrijednosti, primjenjuju odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a to znači da ih Katić mora obavijestiti o namjeri stupanja Grada u poslovni odnos s obrtom njegove supruge i zatražiti njihovo mišljenje. Dobit će ga, zajedno s uputama kako ne bi došlo do sukoba interesa, najkasnije u roku od 5 dana od kada dostavi dokumentaciju.

KAportal.hr

 

 • 2 komentara

  1. O tom Katiću čujem kako je max. fer barem od jednog Slunjka.Navodono da je
   uspio spojiti vladajuće i oporbu da zajednički pokrenu taj grad kojeg su predhodni gradonačelnici doveli u
   katastroflno stanje (pisali ste I vi o fiktivnim tvrtkama oko gradonačelnika Slunja I sl.)
   Nadalje,navodno da se vozi u starom passatu te nije rasprodavao gradsku imovinu,pokrenuo neke infrastrukturne projekte.
   I vi iz kaportala-a bi trebali napisati neki realan članak a ne hvatati se gdje je kupljeno nekoliko aranžmana.
   Istražite navode koje sam napisao pa da vidimo jel taj moj prijatelj Slunjko doista u pravu kada kaže da je Slunj doista s Katićem dobio poštenog I kvalitetnog gradonačelnika?

  2. Nebi se baš složio, stara poslovica ” Tko o poštenju k…… će se prva javit ” tako Tunjo ti nisi u pravu. Pitaj g. gradonačelnika čiji atomobil prevozi pokojnike iz Karlovca, Hrvatske ili Evrope. Zar to nebi trebalo radit Komunalno poduzeće u Slunju.

  Odgovori