AKTUALNO

Karlovačkoj glumici i redateljici Petri Cicvarić prva nagrada za najbolji tekst na Malom Maruliću za "Ribe u nevolji"

Karlovačkoj glumici i redateljici Petri Cicvarić prva nagrada za
najbolji tekst na Malom Maruliću za

Glumica i redateljica profesionalnog ansambla karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom, Petra Cicvarić, osvojila je prvu nagradu na ovogodišnjem Natječaju za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu - Mali Marulić 2019.

Petra je nagradu dobila za tekst "Ribe u nevolji", koji će uskoro moći vidjeti i publika, jer na ovoj predstavi već se radi i to u suradnji s Aquatikom, ali pod nazivom "Na tragu", a pretpremijera će se održati u Aquatici već 4. travnja!

Kako stoji u obrazloženju nagrade, dramski tekst "Ribe u nevolji", podnaslovljen kao kriminalistička priča pod vodom, zanatski je vješto napisan tekst, zaokružene dramaturške cjeline, jasno provedene teme te dosljedno profilranih likova - tipova što ga čini scenski potentnim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz potragu za Mladenom Čuvarićem, aktivistički nastrojenom ribljom mladicom, autorica na duhovit i djeci blizak način, obrađuje aktualnu temu ekološke ugroženosti riječnih voda i njima pripadujuće flore i faune. "Ribe u nevolji" pokazuju posljedice umanjivanja vlastite odgovornosti u očuvanju ekološke ravnoteže te o stavljanju sitnih, osobnih i privremenih koristi ispred globalnih i dugoročnih. Zbog svega navedenog, ovaj tekst potencijalan je dramski predložak za edukativnu, zaigranu i scenski bogatu igru.

KAportal.hr


Reci što misliš!