AKTUALNO

Travanj prošao sa 72 nesreće na cestama u Karlovačkoj županiji - srećom, bez onih s najtežim posljedicama

Travanj prošao sa 72 nesreće na cestama u Karlovačkoj županiji -
srećom, bez onih s najtežim posljedicama

Ovogodišnji je travanj prošao sa 72 prometne nesreće na cestama u Karlovačkoj županiji pa iako je u njima šest osoba teško ozlijeđeno, srećom onih s najtežim posljedicama nije bilo.

PU karlovačka je izvijestila kako je najviše nesreća evidentirano na državnoj cesti D-1, devet, šest na D-6, a na autocesti A-1 dvije prometne nesreće. U 23 prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba, dok je ostale prošle s materijalnom štetom, u njima je bilo 98 sudionika, a 18 ih je uzrokovalo prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najčešći uzroci prometnih nesreća bile su greške ili propusti vozača i to: brzina neprimjerena uvjetima u 19 prometnih nesreća, nepropisno kretanje kolnikom u 10, nepropisna vožnja u nazad u šest, nepoštivanje prednosti prolaska u pet prometnih nesreća, te nepropisno mimoilaženje u četiri.

U 19 nesreća radilo se o slijetanju vozila s ceste, u 15 o sudaru vozila iz suprotnih smjerova, po 9 nesreća bili su udari vozila u drugo parkirano vozilo i vožnje u slijedu, sedam je bilo bočnih sudara, a tri udari vozila u objekt kraj ceste.

Prošli mjesec policija je sankcionirala 2.842 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, najviše, 1.102, zbog nepropisne brzine koja je i najčešći uzrok prometnih nesreća. Bila su i 433 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 354 nepoštivanje prometnih znakova i ovlaštenih osoba , 261 nepropisno zaustavljanje i parkiranje, 103 korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 72 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola itd.

KAportal.hr


Reci što misliš!