AKTUALNO

Načelnik Netretića Marijan Peretić demantira da su neuspješni u povlačenju novca iz EU fondova: Možda smo i među uspješnijima!

Načelnik Netretića Marijan Peretić demantira da su neuspješni u
povlačenju novca iz EU fondova: Možda smo i među uspješnijima!
Općina Netretić - Marijan Peretić foto KAportal/PIXELL

- Nije istina da se Općina Netretić ne snalazi u povlačenju europskog novca iz fondova, rekao načelnik Marijan Peretić demantiravši dio teksta objavljenog na KAportalu o temi koliko su novca u zadnjih pet godina povukli gradovi i općine Karlovačke županije. Kako nam tvrdi, dapače, misli da je Netretić u "gornjem domu" jer je svoje projekte Općina "aplicirala na sve natječaje Mjere 7 i to u prvom krugu".

- U okviru strateškog razvojnog programa Općine Netretić za razdoblje 2016. - 2020. 4. svibnja 2015. godine podnijeli smo zahtjev za potporu sastavljanja i ažuriranja planova za razvoj jedinica lokalne samouprave te dobili 62.000 kuna. Nadalje, u 2016. godini smo dobili milijun i sto tisuća kuna za ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta, a u 2018. godini smo u okviru mjere 7 za izmjene i dopune Prostornog plana povukli 321.750 kuna, kaže nam Peretić.

Dodaje da su su travnju 2017. godine podnijeli i zahtjev za potporu prilikom rekonstrukcije i uređenje groblja i parkirališta na groblju u Netretiću, međutim, tada im nisu dodijeljena sredstva jer se općina zbog prevelike razvijenosti našla "ispod crte".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Općina Netretić je ujedno bila i partner sa FINA-om na projektu implementacije e-računa, te sa Crvenim Križom Duga Resa na projektu "Zaželi", rekao nam je još Peretić.

KAportal.hr


Reci što misliš!