AKTUALNO

Karlovački "A je to"? Petračić se obrušio na odluku Vodovoda o smanjenju tlaka u mreži: Građanima novi trošak, cijevi i dalje šuplje

Karlovački
foto ilustracija

Najavljeno smanjenje tlaka u cijevima vodovodne mreže od strane karlovačkog Vodovoda i kanalizacije uzrokovat će dodatne troškove suvlasnicima viših stambenih zgrada. Oni će, naime, morati investirati u pumpe a kako bi i u stanovima na višim katovima voda mogla normalno teći.

Ovaj je potez na zanimljiv način prokomentirao nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nikola Rogoz od kada je stupio na mjesto direktora gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija u koju je došao iz isto tako gradske tvrtke Inkasator dugo je i duboko promišljao kako unaprijediti cijevi pitke vode u gradu Karlovcu. I dosjetio se.

Uzeo je u ruku šuplju vodovodnu plastičnu cijev, koja je vjerojatno njegova zaostala igračka i zamislio da kroz nju ide pitka voda njegovog vodovoda kroz koju ju guraju svojim moćnim pumpama. E sad, pitao se mrmljajući si u bradu, kako smanjiti gubitke vode u vodovodnoj mreži koji su sada viši od 50 posto? I dosjetio se.

Treba smanjiti tlak u cijevima i zasigurno će manje vode iscuriti kroz rupu u cijevi ako u cijevi bude niži tlak! Eureka! Uzviknuo je slavodobitno i pojurio Urbi et Orbi (gradu Karlovcu i svijetu) objaviti svoju zamisao i provesti je u djelo !

Tako ćemo mi Karlovčani ubuduće , a prema originalnoj i isto tako "genijalnoj" ideji direktora Rogoza štedjeti vodu tako da smanjimo tlak, a ne da pokrpamo cijevi!

Uz to će i dalje VIK iz bunara gurati vodu pumpama na Švarču i okolna brda i trošiti struju kako bi voda došla na mjesto gdje je povećana njena potencijalna energija i umjesto da je pustimo da se sa 6 bara tlaka slije u naše slavine, lijepo će VIK toj vodi smanjiti tlak na 4 bara, a visoke zgrade će si "lijepo" kupiti velike hidrofore s jakim pumpama koje troše dosta struje da bi nadoknadile onaj tlak koji će VIK nekakvim spravama smanjiti.... što znači da ćemo struju potrošenu da voda dobije tlak opet morati trošiti za istu svrhu.

A cijevi će i dalje biti šuplje! A je to!

KAportal.hr


Reci što misliš!