AKTUALNO

Izbor NAJkupališta 2018. uz Karlovačko: Zeleni kut - gastro uživancija u spoju s Mrežnicom velik potencijal, još nedovoljno iskorišten

Izbor NAJkupališta 2018. uz Karlovačko: Zeleni kut - gastro
uživancija u spoju s Mrežnicom velik potencijal, još nedovoljno
iskorišten

Ime nadaleko poznatog restorana Zeleni kut sinonim je i za kupalište na idiličnom zavoju rijeke Mrežnice koji krasi i stari mlin, niz slapića koje čine sedrene barijere rijeke koju s ponosom zovemo "zeleni biser" Karlovačke županije. Iako restoran iz godine u godinu "drži standard" i prema tome u KAportalovoj akciji Izbora NAJkupališta uz Karlovačko ovo kupalište redovito za ugostiteljsku ponudu dobiva visoku ocjenu, neodoljiv je dojam da je kupalište u drugom planu.

Druga prilika

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako smo još u prvom dijelu srpnja pristigli u Zvečaj kako bismo ocijenili situaciju, uslijedilo je razočaranje jer unatoč vrućem danu nije bilo puno kupača, a u funkciji nije bilo gotovo ništa od popratnih sadržaja. Stoga smo odlučili Zelenom kutu dati još jednu šansu pa smo posjet ponovili sredinom kolovoza. Tada su dojmovi ipak bili nešto bolji, no ipak izgleda da se sve to može podići na jedan viši nivo.

Naime, kompletnu infrastrukturu kupalištu daje sam restoran, od sanitarnog čvora, parkirališta nadalje. Tu su i smještajni kapaciteti i odlična ugostiteljska ponuda. Ponuda ribe je odlična, a posebno je za preporuku pastrva, tek izvađena iz vode i odmah bačena na gril i servirana. U našem slučaju izbor je pao na kombinaciju pastrve sa žara i pastrve na mlinarski način. Savršena svježina ribe je zajamčena, način spravljanja regularan a kompletan dojam odličan.

Ture za raftere

Popratni sadržaji u Zelenom kutu nisu jača strana, te se uklapaju u standardnu ponudu svih kupališta na Mrežnici. Teren za odbojku za pijesku, ljuljačke, viseća kuglana, iznajmljivanje kanua i kajaka, dok niti ove godine nije bilo trampolina i "iceberga" koji su, na veselje najmlađih kupača, tu bili pretprošle sezone pa onda misteriozno iščezli. Dobra je stvar što je kupalište otvoreno za kućne ljubimce pa i psi slobodno uživaju u čarima Mrežnice. Treba napomenuti da je ovo mjesto polazište brojnih tura raftera, pa se u špici sezone parking zna pristojno "začepiti" kombi vozilima i prikolicama za čamce.

Opći dojam je dobar, no nakon posjeta Zelenom kutu uvijek ostaje ono "ali". Naime, osjetno je da tu fali nešto da ponuda ipak dobije ekstra vrijednost. Zvečaj je prelijep i u jeseni, pa još ima vremena da se, kad već Mrežnica možda i nije za kupanje, uživa u gastro ponudi.

– Prirodne ljepote 4 – Uređenost kupališta 3 – Popratni sadržaji 3,5 – Čistoća vode 4 – Ugostiteljska ponuda 4,5

UKUPNO 19

Izdvojeno


Reci što misliš!