AKTUALNO

Prije su bili najbolji: Braniteljska zadruga kojoj se divila i bivša premijerka Kosor odlazi u stečaj

Prije su bili najbolji: Braniteljska zadruga kojoj se divila i
bivša premijerka Kosor odlazi u stečaj

Braniteljska zadruga Dom iz Krnjaka zbog nagomilanih dugova i blokiranog računa odlazi u stečaj, odlučio je tako Trgovački sud u Zagrebu. Sud je, po skraćenom stečajnom postupku, upravi dužnika naložio dostaviti javnobilježnički ovjereni popis imovine i obveza, a dužnikove vjerovnike pozvao da predlože otvaranje redovnog stečajnog postupka.

Javilo se Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, koje u ovom slučaju zastupa potraživanja države, te je podnijelo prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, dostavljajući isprave kojima su dokazali postojanje imovine stečajnog dužnika, koja bi činila stečajnu masu.

- Iz toga proizlazi da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečajnog postupka koji u konačnosti završava otvaranjem i istovremenim zaključenjem skraćenog stečajnog postupka već uvjeti za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem će se unovčiti imovina dužnika i njome namiriti dužnikovi vjerovnici - zaključio je Trgovački sud u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova braniteljska zadruga imala je vlastitu farmu jelena lopatara, do prije nekoliko godina bili su jedna od najuspješnijih zadruga u Hrvatskoj, a daleko najuspješnija u Karlovačkoj županiji. Zbog osobitih poslovnih rezultata, 2008.godine posjetila ih je tadašnja premijerka Jadranka Kosor uzimajući ih kao ogledni primjer braniteljskog zadrugarstva, dodijelivši im tada poticaje od 50.000 kuna za kupnju zemljišta kako bi mogli širiti posao.

KAportal.hr


Reci što misliš!