AKTUALNO

Karlovčanka poznata po svojoj dobroti postala žrtva podmuklog prevaranta: Dok mu je nosila čašu vode, ukrao joj je novac za režije

Karlovčanka poznata po svojoj dobroti postala žrtva podmuklog
prevaranta: Dok mu je nosila čašu vode, ukrao joj je novac za
režije

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 36-godišnjeg nezaposlenog inženjera iz Dubrave Pušćanske zbog krađe. Počinio ju je na krajnje podmukao način i na mjestu gdje to nikako nije smio, u udruzi "Jak kao Jakov", iskoristivši dobrotu jedne od najplemenitijih Karlovčanki - Ivančice Rubido, utemeljiteljice udruge koja nesebično godinama pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Lopov joj je iz torbice 19. lipnja prošle godine između 11 i 12 sati ukrao novčanik u kojemu je bilo 2.200 kuna. Tijekom policijskog ispitivanja osumnjičenik se branio šutnjom, no žrtva ga je prepoznala kao počinitelja kaznenog djela.

Kritične zgode ta je osoba došla u prostorije udruge "Jak kao Jakov" i zamolila Ivančicu telefon da nekoga nazove jer mu je automobil ostao zaključan, a sve, kako joj je rekao, kako bi netko došao po njega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona mu je dala telefon te je onda zamolio čašu vode, zbog čega je osumnjičenika ostavila samoga u uredu na minutu kako bi u drugu prostoriju otišla po vodu, dok je on ostao sjediti za stolom do kojeg se nalazila stolica sa torbicom u vlasništvu oštećenice i novčanikom u kojem se nalazilo 2.200 kuna.

Kasnije toga dana prilikom plaćanja računa u trgovini je shvatila da joj je nestao novac iz novčanika. Sigurna je u svotu koju je imala jer joj je toga jutra novac dao suprug za plaćanje režija.

Pored novca nestali su joj i razni papirići koje je odložila u novčanik kao neki svoj podsjetnik i to u dijelu novčanika gdje stavlja papirnati novac, tako da pretpostavlja da onaj tko je uzeo te novce, sve to u brzini zgrabio.

Kradljivac je uhićen tijekom srpnja te su ga karlovački policajci doveli na prepoznavanje u policiju u Novalji, jer je oštećena tada bila na Pagu na moru. Inače, otprije je osuđivan zbog krađa, zbog čega sada tužiteljstvo za njega traži kaznu bezuvjetnog zatvora.

KAportal.hr


Reci što misliš!