AKTUALNO

U Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa - radi se o mlađem čovjeku koji je došao iz Milana, u izolaciji je i stanje mu je dobro

U Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa - radi se o mlađem
čovjeku koji je došao iz Milana, u izolaciji je i stanje mu je
dobro

- Utvrđeno je da imamo prvog pacijenta kojem je potvrđen korona virus, rekao je na tiskovnoj konferenciji premijer Andrej Plenković. Kako kaže, oboljeli se nalazi u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti Frana Mihaljević.

Radi se o mlađem čovjeku, u izolaciji je i opće stanje mu je sad dobro. Bio je u Milanu i ima blage simptome bolesti. Boravio je u Milanu od 19. do 21. veljače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je oboljeli imao, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš te naglasio da su službe spremne.

U ovom trenutku još nisu gotovi rezultati oboljelih radnika koji se nalaze u KBC-u Rijeke. Radili su u bolnici u kojem je bilo 20-ak oboljelih od koronavirusa, a koji nisu hrvatski državljani.

Ispred Stožera ministar Božinović je najavio da je aktiviran mehanizam predviđen za ove situacije da bi se sve vezano za ovu zarazu držalo pod kontrolom.

- Dobro je da smo na vrijeme digli razinu pripravnosti, bili angažirani i na dnevnoj bazi bili svi u kontaktu. Vlada je podigla kadrovski cijeli Stožer, a riječ je o iskusnim ljudima i očekujemo maksimalan angažman, zaključio je premijer Plenković.

KAportal.hr


Reci što misliš!