AKTUALNO / VIJESTI

KORONASEZONA

Plenković: 'Rezultati turističke sezone su izvan svih očekivanja, a to je bio naš ključni interes. Vjerujem da će biti još puno dolazaka'

"Naravno da svaka zemlja vodi računa o sebi, mi smo napravili dobar posao i vjerujem da će biti još puno dolazaka", rekao je premijer.

Diljem Hrvatske danas se slavi Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije. Na Svetište Majke Božje Trsatske, najstarije hrvatsko marijanskom svetište stigao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je došao na večernju misu koju predvodi nadbiskup mons. Ivan Devčić.

Predsjednik Vlade čestitao je blagdan svim vjernicima i prešao na aktualnu situaciju u zemlji poručivši da je napravljen odličan posao što se tiče turizma, a da ne smatra da što se tiče Austrije, Slovenije i Italije koji su nas stavili na listu kritičnih zemalja previše utejcati na našu sliku turizma. Kaže da je pričao s čelnicima tih država i da se u tim zemljama najviše boje da zaraze ne bukne i da djeca će se zaraziti i neće moći ići u školu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dobro smo odradili taj ples -  ples zatvaranja, ples pravovremenog otvaranja i poduzimanja mjera i mislim da globalno gledajući s obzirom na to da je 15. kolovoza rezultati turističke sezone su izvan svih očekivanja, a to je bio naš ključni interes", rekao je Plenković. 

Naravno da svaka zemlja vodi računa o sebi

"Što se tiče povećanog broja inficiranih to je očekivano s obzirom na puno veći broj ljudi koji je trenutačno u našoj zemlji", smatra premijer, a komentirao je i poteze naših susjeda zbog porasta broja zaraženih s koronavirusom u našoj zemlji. 

"Naravno da svaka zemlja vodi računa o sebi, mi smo napravili dobar posao i vjerujem da će biti još puno dolazaka. A na našoj diplomaciji, ministarstvu turizma zajedno s ministarstvo zdravstva jest da komunicira sve detalje i različitu epidemiološku situaciju po županijama", rekao je Plenković za RT Danas.  

Izdvojeno


Reci što misliš!