AKTUALNO / VIJESTI

SLALOM U MARMONTOVOJ

Biciklističke staze u Marmontovoj sprdnja su na društvenim mrežama - Grad opravdava projektanta jer se na ovaj način "štite platane"

Biciklističke staze u Marmontovoj sprdnja su na društvenim mrežama - Grad opravdava projektanta jer se na ovaj način

Zbog sigurnosti kretanja biciklista projektan jet zamijenio pozicije biciklističke i pješačke staze za što su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije i Grad Karlovac dali suglasnost 2016. godine

Nebulozne biciklističke staze u novoobnovljenoj Marmontovoj aleji zaslužile su sprdnju na društvenim mrežama, a o svemu se oglasio i Grad Karlovac svojim priopćenjem.

- Za projektiranje rekonstrukcije državne ceste D6, konkretno rekonstrukciju nogostupa u dijelu koji prolazi kroz zaštićeno područje - spomenik parkovne arhitekture Marmontova aleja 2014. godine uvjete su izdali; Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije, Grad Karlovac – Odsjek za promet, tvrtka Zelenilo i Ministarstvo kulture i medija  – Konzervatorski odjel u Karlovcu, kažu u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Temeljem tih uvjeta, navode u gradskoj upravi, Grad Karlovac je tražio da pješačko – biciklistička staza bude širine 2 metra, a Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije da udaljenost biciklističke staze bude minimalno 1 metar od platana koje se nalaze u koridoru pješačko – biciklističke staze. 

- Projektant ceste i nogostupa, Projektni biro P45 d.o.o. je posebne uvjete implementirao u projekt kako u biciklističku stazu ne bi ušle kružnice oko platana stoga je zbog sigurnosti kretanja biciklista projektant zamijenio pozicije biciklističke i pješačke staze za što su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije i Grad Karlovac dali suglasnost 2016. godine, dodaje Grad u svom priopćenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!