AKTUALNO / VIJESTI

OPRALA FUCHSA

Divjak za RTL oštro kritizira odugovlačenje s prelaskom na online nastavu: 'Nije trebalo čekati da budemo najgori'

Divjak za RTL oštro kritizira odugovlačenje s prelaskom na online nastavu: 'Nije trebalo čekati da budemo najgori'
Jaramaz, Strukic/PIXSELL

Bivša ministrica obrazovanja boji se da su sadašnje mjere zakašnjele

Ako ste slučajno zaboravili, ministar Radovan Fuchs dosad je ponavljao da nema smisla ni potrebe da škole idu online, da je to zadnje rješenje, da škole nisu problem.

Kada se točno dogodio taj zakoret, od bespredmetno je o tome raspravljati do - svi srednjoškolci doma - odgovor na to pitanje nismo dobili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fuchsova prethodnica Blaženka Divjak za Direkt zato oštro kritizira kašnjenje i odugovlačenje s prelaskom na online nastavu. 

"To je dinamički. Naravno da se te odluke mijenjaju i da ne možemo sad držati za riječ pa i ministra što je rekao prije mjesec ili dva. Međutim, problem je što se nije pripremao i za druge scenarije. Nije problem što je mislio jedno pa sad misli drugo, to je ovakva situacija, kompleksno je", rekla je Divjak i dodala:

"Ono što sam ja predlagala je da se odmah početkom studenog prijeđe na online nastavu za sljedeća tri tjedna, da se amortizira val koji je bio očit u desetom mjesecu da će se dogoditi. ako pogledate oko sebe, pogotovo u regijama gdje je veća razina zaraženih, učenici prenose virus. Ono čega se ja bojim je da je ovo prebacivanje odgovornosti uzrokovalo jedan lažni osjećaj sigurnosti pa se nisu recimo napravile edukacije za nastavnike koje jesu bile planirane za kraj osmog mjeseca o tome kako raditi u online okruženju".

"To je odluka koju je trebalo donijeti ranije. Nije trebalo čekati da budemo najgori u Europi pa da se onda poduzimaju mjere zato jer će to sada biti teško vratiti natrag. To nije ista situacija kao kada smo otvarali škole krajem svibnja i u lipnju. Tu će sad trebati puno više uložiti i nisam sigurna koliko će ova mjera u ovom trenutku dati brze rezultate, bojim se da neće", rekla je Divjak.

Izdvojeno


Reci što misliš!