AKTUALNO / VIJESTI

POLICIJSKI POSAO

Karlovačka policija najavila vikend akciju hvatanja pijanih vozača! Podaci za prvo tromjesečje po tom pitanju baš nisu dobri

Karlovačka policija najavila vikend akciju hvatanja pijanih vozača! Podaci za prvo tromjesečje po tom pitanju baš nisu dobri
Matija Habljak/PIXSELL

Policijski službenici će u noći s 27. na 28. travnja provoditi pojačani nadzor u prometu, kažu u policiji.

Karlovačka policija je za ovaj vikend najavila novu akciju hvatanja prekršitelja u prometu, posebno onih alkoholiziranih ili drogiranih vozača.

 Kažu nam da je na području Policijske uprave karlovačke u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period 2023. godine evidentirano je povećanje broja sudionika u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 31,4 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također je evidentirano povećanje broja prometnih nesreća u kojima su počinitelji bili pod utjecajem alkohola za 3,6% (2024. godine 29 prometnih nesreća, 2023. godine 28) te povećanje broja stradalih osoba u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 9,1 % (2024. godine 12 osoba, 2023. godine 11).
 
- S ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će u noći s 27. na 28. travnja provoditi pojačani nadzor u prometu, kažu u policiji.

Pritom pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazujU na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama te da ne zaborave da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga niti jedan razlog nije opravdan.  

Izdvojeno


Reci što misliš!