AKTUALNO / VIJESTI

MEĐU NAJBOLJIMA

Tin Rendulić iz Prirodoslovne škole Karlovac treći iz veterine na državnom natjecanju World Skills Croatia 2021.

Tin Rendulić iz Prirodoslovne škole Karlovac treći iz veterine na državnom natjecanju World Skills Croatia 2021.


Tin Rendulić, učenik 4.d. razreda Prirodoslovne škole Karlovac, svojio je treće mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2021.

Natjecanje se od 11. do 13. svibnja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održalo na Zagrebačkom velesajmu, a karlovački učenik sudjelovao je u sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina - disciplina veterina.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanje je uključivalo četiri različita zadatka kroz četiri modula, koji prate situacijske modele radnih zadaća veterinarskog tehničara:

- Laboratorijska  dijagnostika,

- Pet Shop,

- Pomoć pri operacijskim zahvatima,

- Ambulanta za male životinje.

Članovi prosudbenog povjerenstva vrjednovali su sljedeće elemente:  pripremu i rukovanje priborom, materijalima i opremom sukladno protokolu, primjenu profesionalne komunikacije s pacijentom i vlasnikom sukladno dijagnozi i uputi doktora veterinarske medicine te specifičnim zahtjevima vlasnika, poštivanje metodologije izvođenja zadataka u skladu s protokolom, pravilan pristup i obuzdavanje pacijenta sukladno protokolu, korištenje zaštitne radne odjeće, obuće i osobne zaštitne opreme sukladno protokolu, razvrstavanje komunalnog, infektivnog i oštrog otpada te način rada s kemikalijama.

Tin Rendulić se za natjecanje pripremao pod mentorstvom Sandre Mušnjak dr.vet.med., nastavnice iz Prirodoslovne škole Karlovac.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!