AKTUALNO / IZBORI 2024.

HRVATSKA BIRA

Izlazne ankete: Tomašević uvjerljiv, HDZ se vraća na vlast u Osijeku, neizvjesno u Splitu, u Rijeci ostaje SDP?

Izlazne ankete: Tomašević uvjerljiv, HDZ se vraća na vlast u Osijeku, neizvjesno u Splitu, u Rijeci ostaje SDP?

Prema izlaznim anketama koje je u četiri najveća grada za hrvatske televizijske kuće provela agencija Ipsos Plus, najveću prednost u prvom krugu izbora u ova četiri grada imat će Tomislav Tomašević (Možemo) u Zagrebu i Ivan Radić (HDZ) u Osijeku.

Tomaševiću je unutar statističke pogreške i mogućnost da riješi izbore čak u prvom krugu, naravno, ukoliko su izlazne ankete točne. Bude li drugog kruga, "mrtva trka" je između Bandićeve nasljednice Jelene Pavličić-Vukičević, Miroslava Škore iz DP-a te Ivana Filipovića iz HDZ-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

HDZ će, čini se, premoćno vratiti u svoje ruke Osijek. Njihov kandidat Ivan Radić ima također vrlo veliku prednost, a u drugi krug bi s njim, ali s velikim zaostatkom, mogao nezavisni Berislav Mlinarević. 

U Splitu je najneizvjesnije, najviše glasova u prvom krugu dobio je Ivica Puljak kandidat stranke Centar, a s njim će u drugi krug, ne varaju li izlazne ankete, HDZ-ovac Vice Mihanović. 

Napokon, u Rijeci će se i nakon odlaska Vojka Obersnela najvjerojatnije nastaviti vladavina SDP-a, koji inače ima izuzetno loše rezultate u svim ostalim gradovima. No, u Rijeci njihov Marko Filipović ima veliku prednost pred nezavisnim Davorom Štimcem i HDZ-ovim Josipom Ostrogovićem koji će se boriti za priliku u drugom krugu.

Izdvojeno


Reci što misliš!