AKTUALNO / VIJESTI

TJEDAN ŠTRUDLE

Sve je spremno za najslađi tjedan u godini! Manifestaciji se pridružilo preko 40 restorana iz cijele županije, a u ponudi će biti preko 100 vrsta štrudli

Sve je spremno za najslađi tjedan u godini! Manifestaciji se pridružilo preko 40 restorana iz cijele županije, a u ponudi će biti preko 100 vrsta štrudli

Manifestacija je to koja je obogatila turističku ponudu Karlovačke županije, koja postaje sve više atraktivna domaćim, ali i stranim turistima

U čak 40 ugostiteljskih objekata diljem Karlovačke županije od 29. kolovoza do 11. rujna 2022. godine održava se Tjedan štrudle Karlovačke županije. Sjajan je to rezultat, uzevši u obzir da je rekordne 2019. godine sudjelovalo njih 26, što govori da ćemo ove godine imati najveću teritorijalnu pokrivenost. Time Tjedan štrudle postaje pravi enogastronomski turistički projekt u Karlovačkoj županiji. 

Manifestacija je to koja je obogatila turističku ponudu Karlovačke županije, koja postaje sve više atraktivna domaćim, ali i stranim turistima. S jučerašnjim danom Karlovačka županija ostvarila je čak 399 740 noćenja, a posjetilo ju je 201 639 turista.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Želimo onim turistima koji dođu ovdje noćiti, boraviti ponuditi razloge zašto bi ostali i dulje. To je i intencija održivog turizma, a mi u Karlovačkoj županiji s obzirom na turističke brojke dokazujemo da i kontinentalan turizam može biti popularan. Želja nam je da on postane što jača gospodarska grana u našoj županiji, istaknula je županica, zahvalivši pritom svima koji su uključeni u organizaciju manifestacije , pohvalivši njihov profesionalizam i entuzijazam.

Po prvi put, uključeni su i objekti iz grada Slunja što je pohvalila gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić. 

- Ovo je lijepa prilika da pokažemo gostima koji prolaze kroz naš kraj što su to okusi tradicije, okusi domaćega. Ponosni smo da smo na ovom našem slunjskom području u ovom razdoblju dosegnuli  gotovo u cijelosti brojke iz 2019. i svi smo fokusirani da naše goste zadržimo i koji dan više, a ova manifestacija je zaista pun pogodak u tom smjeru.

Tjedan štrudle Karlovačke županije zapravo je uvertira u Štrudla fest koji će se održati od 2. do 4. rujna, u selu štrudle Jaškovu, a direktorica Štrudla festa Lidija Žganjer Gržetić je i idejna nositeljica Tjedna Štrudle. 

- Vjerujem da će u narednih dva tjedna biti zanimljiv spoj gastronomije i uživanja u prekrasnim ljepotama Karlovačke županije, kazala je Žganjer Gržetić.

Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije operativno koordinira Tjednom štrudle te je iz svojih vlastiti sredstava izdvojila 15 tisuća kuna za manifestaciju.

- Posebno veseli veliki interes hotelijera, OPG-ova, ugostitelja , a tu su nam i turističke atrakcije Baraćeve špilje i Muzeji grada Karlovca koji su se uključili u ovu manifestaciju. Uključeno je 12 jedinica lokalne samouprave i to je ono čemu težimo, da dodatno oplemenimo turističku ponudu Karlovačke županije, istaknuo je direktor RTZ-a Karlovačke županije Željko Fanjak.

Preko 100 vrsti štrudli različitih okusa predstavit će se na Tjednu štrudle, a među njima će se naći i domaća štrudla od jabuke i domaća štrudla od sira koju će nuditi domaćin današnje konferencije Hotel Mirjana Rastoke, a njihovu ponudu je predstavio domaćin Filip Flanjak.

Inače, sve informacije o objektima uključenima u Tjedan štrudle, kao i njihovu ponudu možete pronaći na web stranici ŠtrudlaFesta na adresi: https://strudlafest.com/tjedan-strudle/

Izdvojeno


Reci što misliš!