AKTUALNO / VIJESTI

SITUACIJA KOMPLICIRANA

Liječnica iz Duge Rese Mirjana Livojević o reformi zdravstva i pritiscima kojem su izloženi liječnici zbog istupa u javnosti: Popravljaju izvana nešto što je dubinski trulo

Liječnica iz Duge Rese Mirjana Livojević o reformi zdravstva i pritiscima kojem su izloženi liječnici zbog istupa u javnosti: Popravljaju izvana nešto što je dubinski trulo
PIXSELL

Politika je svoje pokušala. Imamo stanje koje je gotovo nepopravljivo i ako se stvarno ne saberemo i ne krenemo rješavati konkretne stvari, bojim se da hrvatski javnozdravstveni sustav nije održiv, kazala je Livojević

- Mislim da je struka jasno dala do znanja da mi ne smatramo da je ovo reforma, da će se povući adekvatni potezi. Nismo vidjeli konkretne prijedloge, nismo dobili puno od ministra niti su pokazali dobru volju da implementiraju u reformu ono što je struka tražila, komentirala je liječnica OB Sisak, rodom Dugorešanka Mirjana Livojević gostujući u programu N1 televizije

- Situacija je komplicirana. Mi smo više puta jasno definirali probleme i trebali bi prestati obilaziti kao mačke oko vruće kaše i povući konkretne poteze. Mislim da nemaju hrabrosti napraviti teške rezove i korake i onda samo kozmetički popravljaju izvana nešto što je dubinski trulo i nije dobro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Livojević ističe kako je struka jasno rekla da je nevjerojatno da se nakon 20 godina ponovno ne sluša struku.

- Politika je svoje pokušala. Političke reforme se provode zadnjih 20 godina. Imamo stanje koje je gotovo nepopravljivo i ako se stvarno ne saberemo i ne krenemo rješavati konkretne stvari, bojim se da hrvatski javnozdravstveni sustav nije održiv.

Dodaje kako treba političke volje i odrješitosti.

- Bojim se da to ova Vlada i ministar još nisu pokazali. Nezadovoljstvo u redovima liječnika je veliko. Mislim da treba konačno poslušati što se kaže inače ćemo svi biti u još goroj situaciji nego sad. 

Inače, krajem rujna na prosvjedu liječnika, ova liječnica oduševila je Hrvatsku transparentom na kojemu je pisalo: "Zovite urologa, zdravstvo nam je za ku...", onda se popela na binu i očitala bukvicu premijeru Plenkoviću i ministru Berošu. Jučer je gostovala u "Nedjeljom u 2" kod Aleksandra Stankovića.

Je li zbog javnog izrečenog mišljenja imala problema, kao primjerice doktorica primarne zaštite Davorka Došen Mrak kojoj je drugi dan nakon medijskog istupa pokucala inspekcija na vrata ili pak sindikalistice Josipe Rožman iz karlovačke Opće bolnice koja je pozvana na "saslušanje" pred Upravom, odgovara sljedeće:

- Moram priznati da mi se nikad ništa nije dogodilo jer sam javno rekla što mislim i iznijela stanje u zdravstvu. Zasad nisam imala nikakvih problema, kaže Livojević.

Izdvojeno


Reci što misliš!