AKTUALNO / VIJESTI

ŠTO KAŽE RAVNATELJ

Roditelji iz Novog Marofa prosvjeduju zbog cjelodnevne nastave. Ravnatelj: 'I da hoću, ne mogu povući odluku'

Roditelji iz Novog Marofa prosvjeduju zbog cjelodnevne nastave. Ravnatelj: 'I da hoću, ne mogu povući odluku'
PIXSELL

'Imamo plan, nismo se prijavili od oka. Izvršili smo detaljnu analizu zaduženja učitelja naredne 3 godine. Odnosa matične i područnih škola. Škola je jako dobro opremljena. Imamo izvrsnu suradnju s Gradom, Županijom i Ministarstvom, poručio je ravnatelj

"Školski odbor na sjednici uvažio mišljenje roditelja i predstavnik roditelja je glasovao protiv te odluke. Međutim, zakon je takav da odbor ima 7 članova, od toga su 3 predstavnici osnivača, jedan predstavnik roditelja, 2 predstavnika učitelja i jedan zaposleničkog vijeća. To je sustav koji upravlja školom. Ravnatelj tu nema pravo glasa. Ovo je dokument u kojem je pisalo da školski odbor donosi odluku. Imali smo informativno glasanje na svim ovim sastancima da vidimo kakvo je stanje među zaposlenicima, učiteljima itd. To nije obvezivalo školski odbor, ipak smo poštovali njihovu odluku i predstavnik roditelja glasao je protiv", rekao je Anđelko Bošnjak, ravnatelj Osnovne škole Novi Marof uoči najavljenog prosvjeda roditelja osnovnoškolaca. u 17 sati su održali prosvjed u dvorištu Stare Škole u Novom Marofu.

"I da hoću ne mogu povući to odluku. To može školski odbor. A školski odbor ne može jer svaki član predstavlja nekog u tom sustavu školstva. Drugo, zahvaljujem roditeljima na suradnji i pozivam ih da nas podrže, a mi ćemo učiniti sve za njihovu djecu da bude vrhunska škola i da imaju vrhunsko obrazovanje", poručio je Bošnjak. Rekao je i da se roditelji pozivaju na članak 135. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Međutim, za eksperimentalni program bi morali tražiti suglasnost kad bi nešto uvodili što nije dio pedagoškog standarda, a ovo je dio pedagoškog standarda. Čine ga svi redoviti i izborni predmeti. Za ovaj program nije potrebna suglasnost roditelja", rekao je ravnatelj.

Potvrdio je i da je član HDZ-a, ali kaže da pritisaka na njega nije bilo.

"Jesam član, ne znam zašto bi to krio. Nitko mi ništa nije naredio. Nemam pravo glasa u odboru. Kad bi školski odbor glasovao bilo bi 7-0. Svi članovi su za ova projekt. Član sam HDZ-a od 90. godine i ja to ne krijem", rekao je i dodao da situaciju planiraju riješiti prema Zakonu te da poziva roditelje na suradnju.

"Imamo plan, nismo se prijavili od oka. Izvršili smo detaljnu analizu zaduženja učitelja naredne 3 godine. Odnosa matične i područnih škola. Škola je jako dobro opremljena. Imamo izvrsnu suradnju s Gradom, Županijom i Ministarstvom. Sad ćemo biti još jednu razinu više u primanju škola i u standardu. Svaki učenik ima svoj ormarić. Ne mora nositi doma tenisice i udžbenike. Stavit ćemo kauče i fotelje. Opremit ćemo školu da bude primjer u Hrvatskoj", naveo je što planira uvesti u školi. Rekao je i da nema potrebe za prosvjedom i da će učiniti sve najbolje za njihovu djecu.

Izdvojeno


Reci što misliš!