AKTUALNO / VIJESTI

KAKO DO IDEJA ZA INOVACIJE

Gajšak smatra da Veleučilište u Karlovcu premalo pažnje posvećuje studiju mehatronike i strojarstva

Gajšak smatra da Veleučilište u Karlovcu premalo pažnje posvećuje studiju mehatronike i strojarstva

Organizator predavanja bila je Udruga 'Nikola Tesla' Karlovac sa suorganizatorima Veleučilištem u Karlovcu, Udrugom „Alumni Vuka“ i Kulturnim društvom Slovenski dom Karlovac.

Posebno je dobra suradnja Udruge 'Nikola Tesla' i Centra Tesla čija je ravnateljica Martina Marušić-Britvec, otvorila predavanje prigodnim pozdravom, a predavanje mladog inovatora Karlovčanina Alberta Gajšaka održano je prvi puta od otvorenja Centra 'Nikola Tesla'.

 - Uvjeti za predavanje su idealni u dobro opremljenoj predavaonici. - kazao dr. Mirko Butković, predsjednik karlovačke Udruge 'Nikola Tesla' dodavši: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-  Inovator Gajšak je detaljno objasnio razvoj firme CirkuitMess koja je osnovana 2017. godine u Karlovcu a sada radi u Stupniku pokraj Zagreba. Sjedište je u Stupniku zbog lakšeg zapošljavanja stručnog kadra. Trenutno je zaposleno 27 osoba s tendencijom porasta, kako raste i ukupni prihod te broj proizvoda.

Tvrtka STEM proizvodi igračke za djecu od 5 do 14 godina, ali i za njihove roditelje. To su elektroničke igračke koje vlasnici trebaju sami sastaviti. Kompliciranije je od samog mehaničkog montiranja, treba lemiti i programirati. Time se kod djece razvijaju vještine koje će dovesti do toga da će mnogi postati inženjeri i znanstvenici. Tvrtka trenutno proizvodi Makerbuino, Chatter 2.0, Circuit Block ... Posebno je interesantan Batmobil koji je proizveden u suradnji s Werner Brosom koji opskrbljuje veliko tržište Sjedinjenih Američkih država. 

- Nakon predavanja razvila se diskusija iz koje bih izdvojio tvrtku Circuit Mess koja zapošljava jednog mehatroničara koji je završio Veleučilište u Karlovcu. Gajšak smatra da Veleučilište u Karlovcu premalo pažnje posvećuje studiju mehatronike i strojarstva. Što se tiče proizvodnog programa za sada će ostati na STEM igračkama. – zaključio je dr. Mirko Butković  osnivač, dugogodišnji i prvi dekan Veleučilišta u Karlovcu.

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!