AKTUALNO / VIJESTI

PROGNOZA

Uživajte u sunčanom i ljetnom vikendu: Temperature idu i do 29 stupnjeva, kiša moguća samo uz granicu sa Slovenijom

Uživajte u sunčanom i ljetnom vikendu: Temperature idu i do 29 stupnjeva, kiša moguća samo uz granicu sa Slovenijom

Prema prognostičkim kartama - očekuje nas vrlo topao i ugodan vikend. U subotu samo prolazno tlak zraka malo niži dok se poremećaj premješta sjevernije od naših krajeva. Međutim, svejedno će nam pritjecati malo vlage, ali u jugozapadnom strujanju i topliji zrak. U takvim okolnostima danas ujutro i prijepodne pretežno sunčano te na kopnu malo toplije.

Uz obale rijeka i po gorskim kotlinama ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Na sjevernom Jadranu i u gorju prema sredini dana lokalno umjerena naoblaka, ali ostaje uglavnom suho. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru jugo i južni vjetar, a temperatura, osobito na kopnu, većinom malo viša od današnje. Ujutro između 10 i 12 °C, na obali i otocima od 16 do 19 °C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj početkom prolazno uz umjerenu naoblaku, a potom pretežno sunčano. Samo uz granicu sa Slovenijom vrlo mala vjerojatnost za pokoji kratkotrajni pljusak. Uz uglavnom umjeren jugozapadnjak vrlo toplo, ponegdje i vruće - oko 27 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, većinom uz slab vjetar s juga. I ovdje nekoliko stupnjeva više nego danas - između 26 i 28 °C.

U Dalmaciji sunčano i vedro. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i jugo, a temperatura 27, 28, ponegdje i 29 °C. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, dok u gorju lokalno može biti umjerene naoblake. Rijetko moguće uz tek pokoju kap kiše sredinom dana. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru jugo, dok će temperatura biti malo viša od današnje - između 24 i 27 °C.


PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu pretežno sunčano i sve toplije. U nedjelju pokoji lokalni pljusak moguć uz granicu sa Slovenijom, u oblačniji ponedjeljak i drugdje, a potom uglavnom suho. Vjetar većinom slab, sredinom tjedna ponegdje umjeren jugozapadni, a temperatura u postupnom porastu.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, uglavnom samo uz visoke koprenaste oblake, a od utorka nerijetko i vedro. Vjetar većinom slab, krajem vikenda jugozapadni, a u novom tjednu sjeverozapadni, dok temperatura i ovdje postupno sve viša. Dakle puno sunca, sve toplije - ukratko pravo ljeto, idealno za boravak i aktivnosti na otvorenom. Temperatura mora, ali i rijeka u porastu, no i dalje osvježavajuća.

Izdvojeno


Reci što misliš!