VIJESTI / CRNA KRONIKA

Vozači proteklog vikenda nanizali 429 prekršaja - najpijaniji vozio s 2,31 promilom, najbrži jurio 70 km/h više od dozvoljenog

Vozači proteklog vikenda nanizali 429 prekršaja - najpijaniji vozio
s 2,31 promilom, najbrži jurio 70 km/h više od dozvoljenog
foto ilustracija - PIXELL

Vozači u Karlovačkoj županiji uspjeli su proteklog vikenda nanizati čak 429 prometnih prekršaja, a neslavne titule najpijanijeg i najbržeg ovaj put odnijeli oni s 2,31 promilom alkohola u krvi i vožnjom skoro 70 km/h bržom od dozvoljene.

PU karlovačka je i ove preventivno-represivne akcije u prometu provela u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranju prekršaja. Najčešći je bila - brzina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Utvrđeno je ukupno 429 prekršaja, a od toga se 12 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 186 na brzinu, 72 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 14 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 43-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,31 promil, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 169 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, izvijestila je PU karlovačka.

KAportal.hr


Reci što misliš!