VIJESTI / CRNA KRONIKA

PRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivšem vođi BBB-a Čupku smanjena kazna za šverc marihuane s kojom je pao u Karlovcu

Bivšem vođi BBB-a Čupku smanjena kazna za šverc marihuane s kojom je pao u Karlovcu
Davorin Visnjic/PIXSELL

Goran Hajduković Čupko i prije je često bio na naslovnicama crne kronike.

Bivšem vođi Dinamove naviječke skupine Bad Blue Boys Goranu Hajdukoviću Čupku(44) Županijski sud u Dubrovniku, kao drugostupanjski, smanjio je za dvije godine sedmogodišnju zatvorsku kaznu na koju ga je bio osudio Općinski sud u Karlovcu jer je u travnju prošle godine krijumčario 170 kilograma marihuane, doznaje Jutarnji.hr.

Dubrovački sud utvrdio je da sud u Karlovcu pri izricanju sankcije nije u obzir uzeo dvije za njega značajne olakotne okolnosti, prvu da se iskreno pokajao zbog počinjenog nedjela i drugu da je otac petero djece koju uzdržava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hajdukovića i njegova prijatelja Dragana Pavlovića Gastona, srpskog državljana koji je tamošnjoj javnosti poznat kao bivši vođa navijačke skupine Delije, policija je zaustavila na naplatnim kućicama autoceste u Karlovcu. Pod krinkom da je u tovarnom prostoru kombija prevozio građevinski materijal, Hajduković je zapravo prevozio veliku količinu marihuane. Osim toga, policija je kod Pavlovića pronašla i zaplijenila 0,05 grama kokaina, za koji je vlasnik tvrdio da je bio za njegovu osobnu upotrebu.

Tijekom karlovačkog postupka došlo je do izmjene optužnice kojom je prvotno drugoosumnjičeni Pavlović izbačen iz optužnice zbog nedostatka dokaza da bi imao veze s kaznenim djelom. On je cijelo vrijeme tvrdio da nije znao da je u kamionu koji je prema Zagrebu iz Splita vozio Hajduković zapravo droga. Hajduković se branio šutnjom, ali je preslušan zvučni zapis na kojemu se čulo njegovo priznanje u državnom odvjetništvu kako je drogu pristao prevesti u zamjenu za 7500 eura. Nije otkrio naručitelja zbog sigurnosti svoje obitelji. Čupko je stao u obranu Pavlovića kazavši tužiteljima kako "on nije ništa znao, a saznao je za to kad nas je policija uhitila; rekao sam mu - oprosti".

Na presudu karlovačkog suda Hajduković se žalio zbog povrede odredaba kaznenog postupka, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke o visini kazne uz prijedlog da se pobijana presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjeno vijeće. Na oslobađajuću presudu Pavlovića žalilo se pak državno odvjetništvo, no ta je žalba odbijena, za razliku od Hajdukovićeve, koju je sud djelomično prihvatio.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati na Jutarnji.hr-u.

Izdvojeno


Reci što misliš!