VIJESTI / CRNA KRONIKA

KORISTILI NOŽEVE

Dvoje ubijenih i 20 ranjenih u krvavom obračunu migranata, svjedok za RTL: 'Nisam mogao vjerovati'

Dvoje ubijenih i 20 ranjenih u krvavom obračunu migranata, svjedok za RTL: 'Nisam mogao vjerovati'

Smrtonosni obračun dogodio se svega nekoliko sati nakon što je zatvoren prihvatni centar Bira

Drama kod Bihaća. Dvojica ilegalnih migranata sinoć su ubijena, a u međusobnom obračunu noževima i palicama, ranjeno ih je 20, potvrdila je lokalna policija. Utvrdili su da je do sukoba došlo između Afganistanaca i Pakistanaca, te da su počinitelji nakon policijske intervencije krenuli u smjeru planine Plješevice na granici s Hrvatskom.

Uznemireni mještani

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krvavi obračun u improviziranom šatorskom kampu na livadi kod naselja Žegara, 5 kilometara od središta Bihaća. Sve se odvijalo pred 80 migranata iza 22 sata. Dojava je stigla od uznemirenih mještana koji kažu da ih često viđaju, ali da ih je sinoć bilo u znatno većem broju.

Da se vatreno oružje koristilo, tvrdi i je jedan od Pakistanaca. Rekao je i da im je prišlo više od 20 Afganistanaca. Zbog čega je došlo do sukoba, kaže, ne zna.

''Naši ljudi su sjedili, neki su spavali, a neki su jeli. Afganistanci su došli i napravili previše problema'', rekao je Wajid iz Pakistana.

Policija je potvrdila i da su u okršaju koristili noževe i palice. Migranti su policiji tvrdili da su odgovorni za napad pobjegli put Hrvatske i EU preko Plješevice.

''Istraga se provodi, dokumentiranje je krivičnog djela ubojstva tako je kvalificirano od strane tužiteljstva, pokušavamo utvrditi identitet i ranjenih lica i doći do sve više svjedoka, a naravno i u potragu za izvršiocima'', izjavio je Ale Siljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Izdvojeno


Reci što misliš!