VIJESTI / CRNA KRONIKA

lopovi među nama

Sudac istrage u Karlovcu pustio na slobodu dvojicu muškaraca koji su provalili u čak 17 automobila i okrali vlasnike - smatra da neće nikamo pobjeći

Sudac istrage u Karlovcu pustio na slobodu dvojicu muškaraca koji su provalili u čak 17 automobila i okrali vlasnike - smatra da neće nikamo pobjeći
Kristina Štedul Fabac/PIXELL

Dvojica muškaraca u dobi od 54 i 64 godine koji se smatraju odgovornima da su počinili više krađa i provala te računalnih prijevara od 24. prosinca prošle godine do 18. rujna ove godine ispitani su u Općinskom državnom odvjetništvu te kod suca istrage.

Općinsko državno odvjetništvo je nakon toga predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sudac istrage je to odbio i osumnjičenike pustio na slobodu. Tužiteljstvo je na ovu odluku uložilo žalbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja su dvojica osumnjičenika na parkirališnim prostorima više gradova, samostalno ili zajedno i po prethodnom dogovoru, u cilju oduzimanja tuđih predmeta i novca, uporabom tjelesne snage i podesnog alata razbili stakla na ukupno sedamnaest automobila, u vlasništvu različitih oštećenika.

- Osnovano se sumnja da su potom iz unutrašnjosti istih automobila, kao i iz tri automobila koje su zatekli otključanima, uzeli i za sebe zadržali torbe i novčanike oštećenika u kojima su bili različiti novčani iznosi, osobni dokumenti te bankovne i kreditne kartice, kao i druge predmete, čime su oštećenike oštetili za ukupan iznos od 67.300,00 kuna.

Osnovano se sumnja da su otuđenim bankovnim i kreditnim karticama, bez znanja i privole vlasnika kartica, na bankomatima podigli ukupno iznos od 10.400,00 kuna, za koji su također oštetili oštećenike - kažu u Općinskom državnom odvjetništvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!