VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

U noći sa subote na nedjelju uhvaćeno još pet krijumčara migranata! Srbin, Bosanac, Moldavac i dva Sirijca u pritvor, njihovi putnici zatražili azil u Hrvatskoj

U noći sa subote na nedjelju uhvaćeno još pet krijumčara migranata! Srbin, Bosanac, Moldavac i dva Sirijca u pritvor, njihovi putnici zatražili azil u Hrvatskoj
KAportal/Pixabay

Osumnjičeni su migrante vozili u osobnim i kombi vozilima na području Cetingrada, Karlovca i Saborskog, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.

Za vikend policija nije odmarala a posebno su puno posla imali oni službenici zaduženi za poslove suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija.

PU karlovačka nam javlja da su u noći s 3. na 4. veljače u četiri odvojena slučaja na širem karlovačkom području uhitili pet stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
- Policijski službenici  PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad stranim državljanima starosti između 20 i 56 godina (državljanima Srbije, Bosne i Hercegovine, Moldavije te nad dva državljanina Sirije s dozvolama boravka u Njemačkoj) zbog sumnje da su prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, izvijestila je policija.
 
Osumnjičeni su, dodaju, zatečeni u prijevozu stranih državljana u osobnim i kombi vozilima na području Cetingrada, Karlovca i Saborskog, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.
 
Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih petoro osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Prema dvojici osumnjičenika postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvojeno


Reci što misliš!