VIJESTI / KARLOVAC

ZA BUDUĆNOST

Ni godinu od preseljenja na Gazu, MIOŠ planira proširenje, sportsku dvoranu, a onda i đački dom i menzu

Ni godinu od preseljenja na Gazu, MIOŠ planira proširenje, sportsku dvoranu, a onda i đački dom i menzu

MIOŠ se, nakon godina podstanarstva u OŠ Braća Seljan, jesenas preselio u svoju zgradu na Gazi

MIOŠ se, nakon godina podstanarstva u OŠ Braća Seljan, jesenas preselio u svoju zgradu na Gazi, ali i već isplanirao proširenje u dokupljenih 1.800 kvadrata susjednog prostora, uređenje učeničkog doma i kuhinje, te izgradnju sportske dvorane.

Škola ove godine ima 375 učenika, 62 zaposlena i obrazuje učenike u 19 različitih zanimanja, no kako je ulaganje u strukovna i deficitarna zanimanja u Karlovačkoj županiji jedan od prioriteta, trenutno je u izradi projekt proširenja i rekonstrukcije zgrade kako bi škola radila u jednoj smjeni, a uvjeti bili kvalitetniji i učenicima i nastavnicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U planu je izgradnja dvodijelne sportske dvorane za potrebe nastave Tjelesne i zdravstvene kulture - sada ju učenici imaju u Prirodoslovnoj i Šumarskoj školi, a u  kupljenom prostoru na Strugi 33 uređenje učionica i kabineta. Planiran je i smještaj učenika kapaciteta 40 do 50 mjesta i uređenje kuhinje prema HACCP standardu, u zadnjoj fazi. Također, u planu je izgradnja i opremanje građevinskog praktikuma te prostora za organizaciju edukacija odraslih polaznika, u svrhu prekvalifikacija.

Idejno rješenje predviđa faznu izgradnju. Projekt je u izradi i na jesen će biti prijavljen  na Višegodišnji financijski okvir  '21 - '27.

Izdvojeno


Reci što misliš!