VIJESTI / KARLOVAC

PRIOPĆENJE

Zamjena teza! Za vrijeđanje karlovački HDZ prozvao oporbu: Ostali smo zatečeni! Pravi ste primjer kako se docira i omalovažava

Zamjena teza! Za vrijeđanje karlovački HDZ prozvao oporbu: Ostali smo zatečeni! Pravi ste primjer kako se docira i omalovažava

Na održanoj konferenciji za medije oporbenih vijećnika, jasno je vidljivo da se radi o svjesnoj i namjernoj manipulaciji te zamjeni teza, poručio je Mandić

Članovi Predsjedništva Gradskog vijeća iz redova oporbe danas su bojkotirali sjednicu ovog tijela kako tvrde, zato što je parlamentarizam iščezao iz ovog predstavničkog tijela.

Na održanoj konfeneciji za medije žestoko su kritizirali rad i djelovanje Gradskog vijeća, a krivca vide u, kako kažu, Osovini Mandić-Mamić-Svetić (MMS) za koju tvrde da je ukinula demokraciju u Gradskom vijeću. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na reakciju karlovačkog HDZ-a, kojeg potpisuje njezin predsjednik i gradonačenik Damir Mandić, nije dugo trebalo čekati.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Zbog istinitog i točnog informiranja javnosti molimo da u vašim medijima objavite reagiranje na današnju konferenciju za medije klubova Gradskog vijeća grada Karlovca Možemo i Nova ljevica i SDP-HSS-NL Davora Petračića. 

Nakon što su nas kolege vijećnici javno prozvali ostali smo zatečeni njihovim postupkom i prozivkama koje ni ovoga puta nisu utemeljene. Upravo je konferencija za medije oporbenih vijećnika primjer vrijeđanja, dociranja te omalovažavanja. Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Karlovca određene su norme i pravila ponašanja, te sukladno tome njihove tvrdnje nemaju utemeljenje u samom Poslovniku.

Sjednice Gradskog vijeća traju ponekad i više od 10 sati. Vrijeme za raspravu nije ograničeno, a svi vijećnici imaju dovoljno vremena za izreći svoje mišljenje, argumente te neslaganje.

Predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić uvažava sve vijećnike jednako pri čemu se ne dopušta docirajuća i omalovažavajuća komunikacija prema ijednom članu Gradskog vijeća što se može lako provjeriti na You Tube kanalu Grada Karlovca na kojem se uživo prenose sve sjednice Vijeća. Predsjednik Vijeća postupa sukladno Poslovniku i ne dozvoljava upotrebu neprimjerenog rječnika. 

Predsjednik HDZ-a i gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, ne prelazi razinu pristojne komunikacije niti vrijeđa bilo kojeg vijećnika na ljudskoj ili profesionalnoj razini, i dalje će ostati u svojim odgovorima argumentiran i detaljan, a osim toga gradska uprava uvijek je bila, jest i bit će otvorena za sva pitanja gradskih vijećnika u svakom trenutku što je dosad i pokazano. 

Otpočetka saziva ovog Gradskog vijeća vidljivo je da je i terminologija i rječnik koji koriste oporbeni vijećnici zapravo čisto vrijeđanje i omalovažavanje. Na održanoj konferenciji za medije oporbenih vijećnika, jasno je vidljivo da se radi o svjesnoj i namjernoj manipulaciji te zamjeni teza. 

Za HDZ, gradska vijećnica mjesto je otvorene i argumentirane rasprave u interesu grada i građana grada Karlovca te će tako i ostati.                                                                         

Predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca
Damir Mandić  

Izdvojeno


Reci što misliš!