VIJESTI / KARLOVAC

JAVNI NATJEČAJ

Karlovačka Gradska toplana ponovo u potrazi za direktorom tvrtke - zadnji natječaj neslavno je propao jer se nije javio niti jedan kandidat

Karlovačka Gradska toplana ponovo u potrazi za direktorom tvrtke - zadnji natječaj neslavno je propao jer se nije javio niti jedan kandidat

Pomalo je iznenađujuće da vladajuća stranka HDZ već nema osobu koja bi bila spremna prihvatiti ovu rukovodeću poziciju.

Karlovačka Gradska toplana ponovo će pokušati pronaći direktora, a nakon što je u listopadu neslavno propao prvi pokušaj javnog natječaja. Podsjetimo, tada je Nadzorni odbor raspisao natječaj za direktora, no na njega se, valjda po prvi put u novijoj povijesti ovakvog ustroja gradskih tvrtki - nije javio nitko. 

Novi, ponovljeni natječaj je raspisan 23. siječnja a uvjeti su isti. Traži se osoba sa završenim najmanje preddiplomskim sveučilišnim studijem ili koja ima integrirani preddiplomski studij ili stručni studij sa kojim je izjednačena najmanje viša stručna sprema prema propisima prije donošenja Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju, i to iz područja prirodnih znanosti, tehničkih znanosti, društvenih znanosti i interdisciplinarnih područja znanosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mora imati najmanje pet godina radnog iskustva, posjedovati organizacijske sposobnosti, ali i podnijeti najbolji prijedlog programa rada za mandatno razdoblje.

U javnosti se, podsjetimo, već nagađalo da zainteresiranih nije bilo jer ima problema u provedbi radova obnove vrelovoda iako je direktor Hrvoje Klobučar to demantirao. On se, međutim, neće javiti jer svoju poslovnu karijeru namjerava nastaviti u privatnom sektoru. 

Pomalo je iznenađujuće da vladajuća stranka HDZ već nema osobu koja bi bila spremna prihvatiti ovu rukovodeću poziciju. Podsjetimo, ovakva imenovanja u pravilu su proteklih 20-ak godina već unaprijed bila dogovarana unutar stranke ili s koalicijskim partnerima, a onda je javni natječaj tek bio formalnost koju treba odraditi. Je li se "bazen" HDZ-ovih kadrova doista ispraznio i hoćemo li konačno početi dobivati direktore gradskih tvrtki i ravnatelje po sposobnosti, a ne podobnosti? 

Izdvojeno


Reci što misliš!