VIJESTI / KARLOVAC

"VIDJET ĆEMO"

U kojoj izbornoj jedinici ćemo glasati na sljedećim izborima? Susjedna županija zauzela politički stav, županica Furdek-Hajdin o svemu poprilično suzdržana

U kojoj izbornoj jedinici ćemo glasati na sljedećim izborima? Susjedna županija zauzela politički stav,  županica Furdek-Hajdin o svemu poprilično suzdržana

U sedmu izbornu jedinicu spada i cijela Karlovačka županija, a KAportal je provjerio kakvog je po tom pitanju političkog stava županica Martina Furdek-Hajdin (HDZ).

Vlada Republike Hrvastka pozvala je zainteresiranu javnost da se uključi u javnu raspravu o novom Zakonu o izbornim jedinicama, a jedina do sada je Županijska skupština Primorsko-goranske županije zauzela politički stav da postojeće izborne jedinice nisu adekvatne i da Primorsko-goranska županija mora biti u jednoj izbornoj jedinici, piše Novi list

Župan Zlatko Komadina naglasio je da se moraju poštivati granice županija kod određivanja izbornih jedinica kako bi se biračima omogućilo biranje zastupnika koje oni poznaju. Županijska vlast ističe kako bi se njihovih prijedlogom zadovoljila i preporuka Ustavnog suda da se trebaju poštivati teritorijalne i administrativne cjeline.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za birače sigurno nije poticajna činjenica da u 7. izbornoj jedinici građani Viškova glasaju s građanima južnog Zagreba. Na taj način građani gube identifikaciju s izabranim saborskim zastupnicima, uvjereni su PGŽ.

U sedmu izbornu jedinicu spada i cijela Karlovačka županija, a KAportal je provjerio kakvog je po tom pitanju političkog stava županica Martina Furdek-Hajdin (HDZ). 

No, na naš upit, planira li Karlovačka županija uputiti mišljenje o novom ustroju izbornih jedinica, koje rješenje smatra najboljim za područje Karlovačke županije, a što kaže o onom koji se u javnosti već profilirao prema kojem bi svaka županija bila zasebna izborna jedinica, županica je ostala poprilično suzdržana.  

- Kada vidimo kakvo se rješenje predlaže, moći ćemo ga i komentirati, a vjerujemo da će svoje mišljenje dati i građani kroz javno savjetovanje, kao i sva druga zainteresirana javnost, a posebno i u okviru saborske procedure, komentirala je za KAportal županica Martina Furdek-Hajdin. 

Iz Karlovačke županije još su samo napomenuli da bi Ministarstvo pravosuđa i uprave uskoro trebalo uputiti prijedlog Zakona o izbornim jedinicama u saborsku proceduru, kako bi, poštujući odluku Ustavnog suda, do 1. listopada bio izglasan u Saboru.

Izdvojeno


Reci što misliš!