VIJESTI / KARLOVAC

SAD U MOSTANJU

Građani i dalje prijavljuju da im iz slavina teče žuta ili zamućena voda: Ako je to njima normalno, donest ću im rundu za sve!

Građani i dalje prijavljuju da im iz slavina teče žuta ili zamućena voda: Ako je to njima normalno, donest ću im rundu za sve!
foto Google Maps/čitateljica KAportala

Bilo kako bilo, je li zamućenje pojava koja se javlja prilikom dizanja taloga koji je prisutan u cjevovodima svakog vodoopskrbnog sustava i koji su uzroci tome, logično je da građani ne žele piti vodu koja ovako izgleda.

Nakon problema sa zamućenom ili žutom vodom na Dubovcu, Baniji, u Novom Centru i Zvijezdi na neobičnu boju vode koja nikako ne izgleda da je za piće sad se žale i stanovnici Mostanja.

- To nije za piće i nitko ne može reći da je samo zamućena. Žuta je da žuća ne može biti. Ako je njima normalno svaka čast. Donest ću i njima rundu za sve, napisala nam je čitateljica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, jučer su na pritužbe građana iz Vodovoda poslali priopćenje u kojem navode da "voda iz javnog sustava vodoopskrbe nije zagađena. Kada bi to bio slučaj, javnost bi bila odmah upoznata".

- Vodovod i kanalizacija kao javni isporučitelj usluge, a što je regulirano zakonom i drugim propisima, odgovoran je za javni dio sustava, gdje se svakodnevno provodi kontrola zdravstvene ispravnosti vode za piće, ispiranje cjevovoda, dezinfekcija itd.  Monitoring nad našim radom ima Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Godišnja izvješća o analizi zdravstvene ispravnosti vode za piće dostupna su svima putem naše web stranice, a mogu ih i osobno zatražiti, rekli su u Vodovodu.

Bilo kako bilo, je li zamućenje pojava koja se javlja prilikom dizanja taloga koji je prisutan u cjevovodima svakog vodoopskrbnog sustava i koji su uzroci tome, logično je da građani ne žele piti vodu koja ovako izgleda.

Izdvojeno


Reci što misliš!