VIJESTI / KARLOVAC

NOVA RAVNATELJICA

Očekivano Sportski objekti Karlovac dobili HDZ-ovku za ravnateljicu! Upravno vijeće izabralo Renatu Kučan na mandat od četiri godine

Očekivano Sportski objekti Karlovac dobili HDZ-ovku za ravnateljicu! Upravno vijeće izabralo Renatu Kučan na mandat od četiri godine
foto Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Upravna vijeća, s obzirom na sastav ionako funkcioniraju kao politička tijela, pa javni natječaji u Karlovcu ionako su samo formalan put da se potvrdi već unaprijed određena osoba sa stranačkim zaleđem.

Kao što je i bilo za očekivati, ravnateljica nove gradske ustanove Sportski objekti Karlovac u narednom mandatu bit će Renata Kučan (HDZ), koja je zadnjih mjeseci obnašala i funkciju privremene ravnateljica do izbora na javnom natječaju. Inače ova diplomirana učiteljica razredne nastave dosad je bila voditeljica Odsjeka za kulturu, odgoj i obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb Grada Karlovca. Kučan je stranačka osoba, supruga istaknutog HDZ-ovca Silvija Kučana i majka novopečenog gradskog vijećnika iz redova HDZ-a Karla Kučana. 

Kao što je KAportal pisao u četvrtak, na drugom, ponovljenom natječaju pristigle su četiri prijave. U petak 15. ožujka Upravno vijeće ih je pregledalo a kandidate koji su ispunili formalne uvjete pozvali su na razgovor. (Više pročitajte ovdje...)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, potvrdili su nam da je svoju kandidaturu po prvi puta istaknula privremena ravnateljica. Još dok je postupak izbora bio u tijeku iz upućenih HDZ-ovskih krugova imali smo informaciju da ne bi trebalo biti iznenađenja. Upravna vijeća, s obzirom na sastav ionako funkcioniraju kao politička tijela, pa javni natječaji u Karlovcu ionako su samo formalan put da se potvrdi već unaprijed određena osoba sa stranačkim zaleđem. 

Predsjednica Upravnog vijeća Marijeta Ćelić potvrdila nam je da je za ravnateljicu većinom glasova izabrana Renata Kučan.

- Upravno vijeće održalo je dana 25. ožujka 2024. godine sjednicu na kojoj je donesena Odluka o imenovanju ravnatelja ustanove Sportski objekti Karlovac gdje je od dva kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja i s kojima je obavljen razgovor odabralo Renatu Kučan za ravnateljicu ustanove Sportski objekti Karlovac.

Iako smo predsjednicu UV-a pitali i za detalje natječaja, koji su bili kandidati, te kako je Upravno vijeće glasovalo, te zbog čeka su baš povjerenje dali izabranoj osobi, kao i koje su njene prednosti u odnosu na druge kandidate, to nam nije odgovorila.       

Naime, tri člana Upravnog vijeća imenovao je gradonačelnik Damir Mandić, dok su jednog predložili predstavnici sportskih zajednica sukladno Zakonu o sportu, a jednog zaposlenici. U Upravno vijeće nove ustanove, iz kvote gradonačelnika, imenovani su Ivana Mihalić, Nataša Rendulić i Danko Butala (koalicijska kvota Domovinskog pokreta), dok je Marijeta Ćelić predstavnica Karlovačke športske zajednice koja obnaša i funkciju predsjednice Upravnog vijeća. Peti član je predstavnik radnika Danijel Trupković.

Je li Renata Kučan na mjestu ravnateljice Sportskih objekata Karlovac uopće bila izbor gradonačelnika Damira Mandića ili mu je ona "nametnuta" kao  favorit Županijske organizacije HDZ-a kojom upravlja Nada Murganić? Kučan je, podsjetimo, bliska s Andrejom Navijalić koja je bila Mandićeva suparnica u izborima za predsjednika karlovačkog HDZ-a, a tada je kampanju za Navijalić radio njezin suprug Silvije. KAportal je pisao da je Kučan prije radila u Osnovnoj školi Grabrik dok je Navijalić bila ravnateljica, a nakon što je postala zamjenica gradonačelnika "povukla" ju ju je sa sobom u Grad, gdje je Kučan imala ambiciju postati pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti. Umjesto nje, kod Damira Mandića izbor nije pao na nju već na Draženku Sila Ljubenko. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!