KAportal FOTO GALERIJA Srednja škola Duga Resa ovogodišnju Noć muzeja posvetila poznatim Dugorešanima - Miroslavu Šuteju i Ireni Lukšić | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

FOTO GALERIJA Srednja škola Duga Resa ovogodišnju Noć muzeja posvetila poznatim Dugorešanima – Miroslavu Šuteju i Ireni Lukšić

Srednja škola Duga Resa treći put je sudjelovala u manifestaciji Noć muzeja o ove godine je program bio vrlo originalan – obilježeni su  život i djelo dugoreških umjetnika Miroslava Šuteja i Irene Lukšić.

Naime, posjetitelji su mogli dobiti uvid u umjetnički rad Miroslava Šuteja, a i saznati da je upravo on dizajnirao suvremeni grb i zastavu Republike Hrvatske, kao i  predsjednika Republike, hrvatske novčanice kune, originalni dres hrvatske reprezentacije. U igraonici su se nalazile igre inspirirane radom Miroslava Šuteja, kao i svjetlosna instalacija na pročelju zgrade škole. U radionicama su posjetitelji mogli izraziti svoju kreativnost i približiti se op art umjetničkom izričaju. Zaigrala se i Kviskoteka u čast  popularnog  Kviska čiji je dizajn također napravio ovaj dugoreški dizajner i umjetnik.

Dnevnik boravak napravljen je u spomen Irene Lukšić, spisateljice, prevoditeljice, znanstvenice i urednice. Uz glazbenu pratnju njenih najdražih glazbenika učenici su čitali njene tekstove, a posjetitelji su mogli kušati i recepte iz njene knjige “Blagovati na tragu klasika”.
Održana je kino projekcija učeničkih radova, a u mini tiskari su posjetitelji mogli na svojim majicama dobiti originalni otisak.

Pogledajte FOTO GALERIJU…

KAportal.hr

 

  • Odgovori