GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

Fotografija dana dolazi iz Žakanja - pogledajte nadahnutu verziju jednog od najpopularnijih jela današnjice

Fotografija dana dolazi iz Žakanja - pogledajte nadahnutu verziju
jednog od najpopularnijih jela današnjice

Wikipedija kaže da je Lord Sandwich volio jesti hranu između dva kruha tijekom kartanja jer je mogao istovremeno raditi obje stvari - kartati i jesti, a da ne uprlja karte tijekom igre. Takav je sendvič nastavio svoje širenje među muškim društvima tijekom društvenih igara i zabava, popularnost mu je naglo porasla u 19. stoljeću, kada je ovaj oblik hrane prihvaćen u radničkoj klasi kao brz, prenosiv i jeftin obrok.

Svala čast Englezima, ali Žakanjci su sendviču dali jednu sasvim novu dimenziju. Cijeli pečeni odojak između dvije šnite još veće štruce kruha oborio je s nogu svakog pravog ljubitelja, kako sendviča, tako i mlade prasetine. Autorica Adriana Capuleti je fotografiju objavila na facebook stranici "Žakanje Daily", a ona je doživjela 500 dijeljenja te odavno prešla granice Hrvatske. Novi žakanjski brend možda je tako stigao i do samog izvorišta ovakvog načina konzumacije hrane. Ono što je sigurno, ekipa koja ga je spravila ispunila je iskonsko poslanje ovog jela s Otoka, konzumaciju tijekom društevih igara i zabava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, Žakanjci bi mogli imati problema ako hitno ne zaštite svoje novi brend. Naime, po komentarima iz podijeljenih obajava da se zaključiti kako nema balkanske zemlje koja ovu ideju ne svojata svojim patentom.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!