GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

VESELI PETAK NA KVAKI

Reshetka International prezentirao svoj nadaleko poznati burgeri steak

Reshetka International prezentirao svoj nadaleko poznati burgeri steak

Vlasnice kultnog karlovačkog Restorana Kvaka na rijeci Kupi na Dubovcu, Renata i Tatjana, ugostile su Nikolu Božića, vlasnika poznatog Restorana Đurina Hiža, ali i vlasnika mobilnog street food koncepta Reshetka International.

Restoran Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica je jedan od pet najboljih restorana u Hrvatskoj po stekovima i burgerima. Master Chief Nikola Božić prezentirao je u petak navečer gostima Kvake svoj nadaleko poznati i nagrađivani burger i steak. 

Naravno da nam recept nije u potpunosti otkrio već je samo kazao kako se radi o odležanom mesu, raguu od dviju vrsta divljih šumskih gljiva, namazom od poriluka i mirelam ... itd. Sve ostalo je tajna Master Chief Božića pred kojim je još mnogo prezentacija a nakon Karlovca odlaze u Široki Brijeg.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Nikola i njegov tim nastupaju na raznim gastro festivalima. Vratili su se nedavno iz Beograda gdje su branili boje Hrvatske na prvom Beograd Burger Festivalu gdje su osvojili drugu nagradu žirija i treću nagradu publike za svoj burger. Prošle godine su bili pobjednici sličnog festivala u Zagrebu. Do sada je Nikola Božić za svoje burgere osvojio već pet gastro nagrada i to uglavnom na Zagreb Burger Festivalu, u vrlo oštroj konkurenciji.

Šefice Restorana Kvaka u partnerstvu, Renata i Tatjana, obećale su da će burgeri Đurine Hiže odsad biti i u ponudi njihova restorana.

Na prepunoj terasi Restorana Kvaka gosti su tako mogli uživati u slasnim delicijama ali i u odličnoj jazz, soul, funk i pop glazbi u izvođenju „dvojca bez kormilara“ sastava Nervous Gentlemen  iz Zagreba. Vinarija Astorija iz talijanske pokrajine Valdobbiadene prosecco predstavila se s ponudom  prosecco, a susjedna tvrtka Heineken s promotivnim cijenama piva. 

Na kraju, ne možemo se oteti dojmu i zapitati zašto tako zanimljiv i bogat program početkom vikenda koji privlači publiku ne bi postao tradicija? 

Izdvojeno


Reci što misliš!