GDJE I KAD?

KARLOVAC PIANO FESTIVAL

Vrhunski koncertni klavir stiže u srijedu u Glazbeni paviljon - koncerte će održati Zvjezdan Ružić, Mia Pečnik i mladi pijanisti

Vrhunski koncertni klavir stiže u srijedu u Glazbeni paviljon - koncerte će održati Zvjezdan Ružić, Mia Pečnik i mladi pijanisti

Karlovac Piano Festival koji iz godine u godinu okuplja vrhunske mlade svjetske pijaniste ove se godine održava najvećim dijelom u virtualnom (online) obliku zbog pandemije koronavirusa, ali Karlovčani će ipak imati prigodu uživati u tri vrijedna koncerta. 

Naime, u srijedu u Glazbeni paviljon stiže koncertni klavir marke Yamaha C7 koji su za potrebe festivala donirali tvrtka Euro-Unit i Yamaha uz tehničku podršku Eurotona, a postavljanjem ovog vrhunskog koncertnog klavira promenada će nakratko postati jedinstveno koncertno odredište. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U srijedu u 15:30 počinje piano maraton, na kojem će svoje umijeće pokazivati učenici klavira iz glazbenih škola u Karlovcu, Zagrebu, Varaždinu i Jastrebarskom, u 19:30 bit će podijeljene svjedožbe maturantima Glazbene škole Karlovac, a potom, u 20 sati, kreće i vrhunski glazbeni događaj, koncert koji će održati Mia Pečnik, mlada, ali već sada proslavljena hrvatska pijanistica s nastupima diljem svijeta i više od 60 prvih i posebnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima; od Italije i Španjolske preko Mađarske, SAD, Kanade, Hong Konga, Rusije, Njemačke, Belgije, Finske, Austrije, Slovenije do Srbije.

I dan kasnije, u četvrtak, uživat ćemo u koncertu, ali malo drugačijeg tipa, jer na Glazbenom paviljon nastupit će vrsni jazz pijanist Zvjezdan Ružić, koji je svojim glazbenim umijećem prošao cijeli svijet, od SAD-a do Kine i Japana. Koncert Zvjezdana Ružića počinje također u 20 sati.

Srijeda, 23. lipnja 2021. godine

15:30 – 19:00  Piano maraton - nastupaju učenici klavira Glazbene škole u Varaždinu, Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i Pavla Markovca iz Zagreba, Glazbene škole Jastrebarsko i Glazbene škole Karlovac. 

19:30 – 20:00 – Svečana podjela svjedodžbi maturantima Glazbene škole Karlovac za školsku godinu 2020/2021

20:00 KONCERT MIE PEČNIK, klavir

Program koncerta: 

L.. Beethoven: Sonata op. 109., br. 30 u E- duru

F.Chopin: Sonata br. 2 u b-molu, op. 35

R.Schumann: Sonata br. 2 u g molu, Op. 22

 

Četvrtak, 24. lipnja 2021. godina

20:00 KONCERT PIANOTRON – ZVJEZDAN RUŽIĆ, klavir i mellotron

 

Program koncerta

 

Zvjezdan Ružić:

  Delightful F

  Scissors Dance

  12th Century Man

   Submerge

   Barka Rola  

   Milonga Sakarun 

   Ikebana

   The Book

   Abundance & Peace

   Upper Meadow

Izdvojeno


Reci što misliš!