GDJE I KAD?

NAKON DVIJE GODINE

Duet Hojsak & Novosel ovog petka održat će koncert u Zorin domu uz posebnog gosta, predstavljaju i svoj novi album

Duet Hojsak & Novosel ovog petka održat će koncert u Zorin domu uz posebnog gosta, predstavljaju i svoj novi album

U Gradskom kazalištu Zorin dom u petak, 11. veljače, s početkom u 20 sati, koncert će održati duet Tihomir Hajsak i Filip Novosel, uz posebnog gosta, pjevača Peru Galića.

Kada su prije dvije godine, točnije 20. veljače 2020. nastupili u Karlovcu, baš ništa nije odavalo dojam da nas čeka dugotrajna pandemija i gotovo dvije godine do njihovog ponovnog pojavljivanja u Karlovcu. Hojsak i Novosel tada su svoj nastup u Zorin domu najavili iz Washingtona  gdje su svirali koncert u našoj ambasadi povodom predsjedanja Republike Hrvatske Europskom Unijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sjećam se da je to bio sjajan koncert, publika nas je sjajno prihvatila i disala s nama od prve do posljednje odsvirane note. Već tada počeli smo s organizatorima pregovarati o mogućnostima ponovnog nastupa uz neke pompozne goste kao što su Tamburaški orkestar HRT-a ili uz Vlatka Stefanovskog s kojima imamo redovnu suradnju, no pandemija je sve odgodila ili bolje rečeno otkazala – kaže Filip Novosel.

U međuvremenu se kalendar punio i praznio, koncerti dogovarali i otkazivali, ali ono što se nije moglo otkazati je izlazak novog albuma Traditional Songbook na kojem je duo predstavio neke od najljepših tradicijskih pjesama i napjeva u svom karakterističnom stilu uz sjajne goste kao što su ženska klapa Cesarice, Neno Belan i Pero Galić.

- Album je izašao na tržište početkom listopada 2021., a nakon sjajne promocije u zagrebačkom HGZ-u uslijedilo je još nekoliko koncertnih promocija po Hrvatskoj. Naravno, iz Zorinog doma odmah su pokazali interes te smo dogovorili koncert ususret Valentinovu, a za taj koncert pozvali smo posebnog gosta, pjevača Opće Opasnosti  Peru Galića – ističe Tihomir Hojsak.

Kako je došlo do ove neobične suradnje i što nam sve ovaj koncert donosi upitali smo Filipa Novosela:

- Peru smo upoznali na snimanju emisije A-strana i odmah je među nama nešto „kliknulo“ i kada smo snimali album, znali smo da će biti jedan od gostiju. Odlučili smo da će nam gostovati na pjesmi „Ribara starog kći“, a naša publika sjajno je reagirala na ovu suradnju. Na koncertu ćemo osim te pjesme izvesti i još neke tradicijske pjesme kojima je u fokusu ljubav, a biti će i nekih iznenađenja, koja naravno ne možemo otkriti.

Izdvojeno


Reci što misliš!