GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

U Galeriji ZILIK otvorena izložba "Nagnuto" akademskog slikara Damira Facana-Grdiše, već na otvaranju izazvala velik interes

U Galeriji ZILIK otvorena izložba

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici svečano je otvorena prva u nizu ZILIK izložbi ove godine. Čast da otvori sezonu izložbi pripala je iznimnom akademskom slikaru Damiru Facanu-Grdiši iz Zagreba. Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane nesretnom pandemijom koja je zadesila cijeli svijet, jučer se u Galeriji ZILIK okupio poveći broj posjetitelja što je samo potvrdilo da su ljudi itekako željni kulturnih i umjetničkih sadržaja.

Svečano otvorenje je svojom iznimnom izvedbom uveličao pravi mali glazbeni virtuoz Stjepan Magdić iz Glazbene škole Karlovac. Na otvorenju je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici "Vladimir Nazor" Nataša Horvat predstavila radionice koje je Damir Facan-Grdiša realizirao na ovogodišnjem 48. ZILIK-u, dok je izbornica ZILIK-a i kustosica izložbe Sonja Švec Španjol istaknula kako Damir Facan-Grdiša radi na doista jedinstven način u Hrvatskoj te je prepoznatljiv po monumentalnim formatima izvedenim u tehnici akvarela tematizirajući dvije ključne teme – snagu mora i sociološki aspekt grada. Švec Španjol je također ukazala kako su Damirovi radovi svevremenski, jer iako Damir već duži niz godina obrađuje ove dvije teme, one su posebno aktualne danas. Primjerice, vrijeme pandemije kada smo svi bili pozvani da "ostanemo doma" obrađen je kroz motiv grada, dok smo nakon silnih potresa koji su zadesili našu zemlju sigurnost i mir pronašli upravo u prirodi kao što je Jadransko more.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Damir Facan-Grdiša predstavlja se izborom slika različitog formata u tehnici akvarela iz recentnog ciklusa radova pod nazivom "Nagnuto", a neki od radova su premijerno predstavljeni javnosti upravo na izložbi u Karlovcu. Posebnu pažnju posjetitelji su posvetili proučavanju detalja dimenzijama najvećih radova na izložbi pod nazivom "More primireno" i "Zastor gradski". 

Izložba ostaje otvorena do 5. svibnja 2022.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!