GDJE I KAD?

GLAZBENI UŽITAK

"Klasika u parku" ove godine na najvišoj razini - pod ravnanjem Vetona Marevcija svirat će Ravela, Gershwina i Dvoraka

Glazbena škola Karlovac pripremila je glazbeni spektakl pod nazivom "Klasika u parku" za ovu subotu, 4. lipnja u 19 sati u parku ispred škole. Park će se za tu priliku pretvoriti u jedinstvenu koncertnu dvoranu. 

Nakon prošlogodišnjeg sjajnog izdanja pod istim nazivom Glazbena škola pripremila je još atraktivniji program. Potaknut prošlogodišnjim uspjehom, ali i buđenjem iz dvogodišnjeg "online" života, dirnut sjajnom podrškom publike, Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima ponovo je dobio nazivnik Karlovačkih simfoničara. U istom orkestru će se tako naći naši učenici, njihovi profesori, članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i Orkestra HNK u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci, Karlovčanin sa splitskom adresom, koji ne propušta priliku za suradnju sa svojom bivšom školom. Solistica na klaviru Lana Bradač, pijanistica i nastavnica u Glazbenoj školi Karlovac, predstavit će se Gershwinovom "Rapsodijom u plavom". Na programu će biti i svjetski poznat Ravelov Bolero i za kraj atraktivna i snažna Dvořákova Deveta simfonija „Iz Novog svijeta“, Allegro con fuoco. Nije nimalo pretjerano reći da je program spektakularan i da će publika uživati u biserima klasične glazbe na otvorenom s programom koji može parirati i bilo kojoj glazbenoj metropoli.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!