GDJE I KAD?

TRI DANA SVIRKE

Krajem rujna druga karlovačka gitarijada RocKA! Ovog puta na državnoj razini - svirat će 17 bendova iz osam hrvatskih gradova

Krajem rujna druga karlovačka gitarijada RocKA! Ovog puta na državnoj razini - svirat će 17 bendova iz osam hrvatskih gradova

Karlovačku scenu predstavljaju Lorelei, Fafter, Superjunaci i Živa Meta.

Gitarijada RocKA u organizaciji benda Novi Retro već u svom drugom izdanju doživjela je značajno širenje - prošle godine županijska, ove će godine biti državnog karaktera, odnosno prijave su bile otvorene za sve bendove s područja Hrvatske, ali i uz uvjet da je riječ o autorskim bendovima.

U natjecateljskom dijelu tako će u prva dva dana gitarijade (29. i 30. rujna) nastupiti 16 bendova iz Karlovca, Zagreba, Varaždina, Pazina, Bjelovara, Virovitice, Koprivnice i Samobora. Lokalne snage tako predstavljaju bendovi Živa Meta, Superjunaci, Fafter i Lorelei, iz Zagreba dolaze Duelist, Hyper Tidez, Kal's Penny, Soba 9 te bendovi koji su se prijavili s miješanom lokacijom: samoborsko-zagrebački Trizvor i varaždinsko-zagrebački King Ubu. Varaždin ima i solo predstavnika - bend Collective Rage, iz Virovitice stiže Contra, iz Koprivnice The Haze, iz Bjelovara FYU, a spisak sudionika zaključuju dva benda iz Pazina - Granice Normale i Racibor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su Hrvatski dom i s njime Mala scena u obnovi, gitarijada će se ove godine održati na otvorenom, na poligonu Kinološkog kluba, a ulaz je slobodan sva tri dana. Prva dva dana su natjecateljska, svakog će nastupiti po osam bendova, a u nedjelju će biti proglašeni pobjednici i dobitnici svih nagrada, nakon čega slijedi koncert zagrebačkog benda Sage.

Izdvojeno


Reci što misliš!