GDJE I KAD?

14. KDF

Ljetna edicija 14. Karlovac Dance Festivala donosi tri besplatne plesne predstave i plesnu rezidenciju

Ljetna edicija 14. Karlovac Dance Festivala donosi tri besplatne plesne predstave i plesnu rezidenciju

Novo, četrnaesto po redu izdanje Karlovac Dance Festivala, međunarodnog festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, započinje uskoro i održat će se već tradicionalno u dva ciklusa - ljetnoj i jesenskoj ediciji. Ljetna edicija održat će se od 27. do 29. lipnja, dok će se jesenska edicija održati u dva bloka: prvi blok održat će se od 15. do 28. listopada, a drugi od 18. do 11. studenoga. 

Ljetno izdanje Karlovac Dane Festivala uključit će tri suvremene plesne predstave recentnih i mladih umjetnika, rezidencijski i radionički program te popratni glazbeno-plesni program. Predstave će biti izvedene u kinu Edison te u Gradskom kazalištu Zorin dom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan od osnovnih ciljeva festivala jest učiniti ples dostupnim svima kao i približiti karlovačkoj publici uvid u recentne preokupacije u suvremenom plesu kao i u inovativne umjetničke pristupe. Posebna vrijednost festivala jest upravo edukativna - približiti suvremenu plesnu umjetnost široj javnosti, posebice djeci i mladima, kako bi kroz percepciju izvedbene umjetnosti kreirali naviku i kontinuitet u konzumaciji kulturno-umjetničkog sadržaja.

Festival će 27. lipnja u 18.30 sati u kinu Edison otvoriti predstava "Tugospjev" mlade umjetnice Sare Trbara, rad u nastajanju koji se razvija u okviru Modularne škole Nomadske plesne akademije Hrvatska. Autorica u procesu 'sakupljanja' tuge povezuje tekstil, zvuk, tekst i pokret pokušavajući stvoriti veću propusnost među različitim medijima omogućujući  transformaciju slike i značenja. 


Drugog dana festivala, 28. lipnja u 20 sati u kinu Edison bit će izvedena predstava "Ovo nije mali ples" Sonje Pregrad - riječ je o ispitu studentica i studenata 3. godine preddiplomskog studija Suvremeni ples iz kolegija Izvedbeni projekt 1, a izvođači su: Mateo Babić, Jana Božić, Marina Brajdić, Lea Brdsko, Nina Jugo, Ivona Mezulić i Marija Pehar. 'Naša predstava je istovremeno i proslava njihovog dosad uloženog rada i vremena provedenog zajedno. Ona je i parabola o tome kako su nam tijela uronjena u međuovisnost i kako se ono čega se sjećamo, što jesmo i što možemo biti, fizički međusobno dodiruje', o izvedbi kaže Sonja Pregrad. 

Izvedbeni dio programa ljetne edicije završava 29. lipnja u 18 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom izvedbom interaktivne koncertne predstave za djecu i odrasle "Brlog" prema konceptu i koreografiji Irme Unušić. Predstavu izvode Vanesa Petrac, Ivan Marojević i Irma Unušić. Predstava je namijenjena za djecu od 4 do 11 godina. 

Pored izvedbenog programa, Festival tijekom ljetne edicije kroz suradnju i partnerstvo s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska i njihove programe Domino rezidencija i Modularna Škola uključuje i rezidenciju Performance Situation Room umjetnica: Aleksandre Janeve Imfeld, Larise Lipovac Navojec, Koraljke Begović, Irme Unušić i Melite Spahić Bezjak.  

Popratni program uključuje glazbeni program - nakon službenog otvaranja Festivala, u četvrtak, 27. lipnja od 19.30 sati održat će se KDF party, a posjetitelje će zabavljati Hrvoje Jelinčić aka DJ hrwo E. 

Karlovac Dance Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija RH,  Grad Karlovac i uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova. KDF014 ljetna edicija odvija se u sklopu karlovačkog  Zvjezdanog ljeta. Ulaz na sve programe je besplatan. Ulaznice za predstave preuzimaju se neposredno prije predstave na lokacijama izvedbe.

Izdvojeno


Reci što misliš!