GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

U nedjelju i ponedjeljak obilježavanje Međunarodnog dana mladih na Korani uz puno aktivnosti i zabave

U nedjelju i ponedjeljak obilježavanje Međunarodnog dana mladih na
Korani uz puno aktivnosti i zabave

Karlovačka udruga Carpe Diem kao i svake godine uključuje se u obilježavanje Međunarodnog dana mladih. Ove godine u nedjelju i ponedjeljak, 11. i 12. kolovoza, provodit će aktivnosti na Korani, u nedjelju na "gradskom", a u ponedjeljak na Foginovom kupalištu.

U nedjelju će se iznad "gradskog" slagati labirint povezanosti, a u ponedjeljak, na sam Međunarodni dan mladih, od 17 sati na Foginovom kupalištu bit će organiziran niz zabavnih aktivnosti poput borbi vodenim balonima, utrka u skakanju u jutenim vrećama ili mjerenja decibela "vrištećih balona".

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza. Tog dana, u cijelom svijetu, mladi, organizacije mladih te svi koji se bave mladima, obilježavaju ovaj dan na različite načine. Zamišljen je kao prilika da se vladama i drugima privuče pažnju na globalne probleme mladih, prepoznaju njihovi potencijali, slave postignuća i planiraju načini uključivanja mladih u poduzimanje koraka u razvoju društava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je „Transformiranje obrazovanja“ gdje se ističu napori kako bi se obrazovanje učinilo relevantnijim, pravednijim i uključivijim za sve mlade. Temeljen na 4. cilju Agende za održivi razvoj 2030. - „osigurati uključivo i pravično kvalitetno obrazovanje i promicati mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve“ - Međunarodni dan mladih 2019. ispitat će kako vlade, mladi i organizacije usmjerene prema mladima, kao i drugi dionici preobražavaju obrazovanje i kako ti napori doprinose postizanju Agende za održivi razvoj 2030. godine.

KAportal.hr


Reci što misliš!